2023 65. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2023 23:32
Youtube'da çektiği videolardan tanıdığım Muhammed Hoca'mın kitabını bitirmek nasip oldu, hamdolsun. Kitap birlikte yol aldığı dostu Melikşah Sezen hocanın isim babası olması hasebiyle ayrı bir güzel. Kitabın yazılması ise daha önce yazdığı dergilerdeki bazı yazıların bir araya getirilmesi neticesinde olmuş. Hocanın üslubunda aldığı medrese eğitimi ve okumalarını yaptığı psikoloji, felsefe yanında siyasi ve dünya meseleleriyle acaip zengin bir hâl alıyor. Bunu da kitaba yansıtabilmesi de -yüzde yüz olmasa da- gayet güzel bir eser ortaya çıkarıyor. Kitap aslında tam da adı üstünde bir kitap. Klasik ilmihâller de "Namaz nasıl kılınır?" sorusu cevaplanırken kitapta "Namaz neden kılınmalıdır?" sorusu hem dini olarak, hem psikolojik olarak, hem sosyolojik olarak cevaplanıyor. Yani Müslümân şuurunda gençler için çok kıymetli bir eser. Ama hocanın donanımı itibariyle ağza çalınmış bir parmak bal mesabesinde diyorum ve hocadan yeni yeni telif eserler bekliyorum. Hele Youtube'da yaptığı "Sorun Konuşalım" programını kitaplaştırsa o bile yeter. Hocama ve yoldaşı olan Melikşah hocama selametler dilerim.
Din
Modern Dünya İlmihaliMuhammed Yazıcı · Ketebe Yayınları · 2023145 okunma
Şu çağın en ilim dolu kankaları olabilirler👌
Allahın funny bi kulu
@lotuscicegi Muhabbet baldan tatlıdır, yiyemezsin demedim mi? Demedim. Rabbim nasip etsin, âmin. 🌺