Puan vermedi·128 syf.····Okunma: 15 Kasım 2023 00:00 Ülkemizin kanayan yaralarından biri ; Çocuk Gelinler...
Ülke nüfusuna oranının %15 oldugu tahmin ediliyor , ciddi bir rakam.Sevgili yazar @mursideokluayhan farkındalık yaratmak , anne babalara ve topluma yol göstermek için kaleme alıyor bu eserini.
Kitapta ; gerçek isimleri gizlenerek aktarılmış yaşamlar yer alıyor.İsimleri , şehirleri, dış görünüşleri birbirinden farklı 20 hikayenin kahramanı kızlarımızın ortak paydası maalesef çocuk gelin olmak.Bunun en temel sebebi de eğitimsizlik ve töreler.
Her biri ayrı yürek burkan bu hikayelerin okuyucuyu etkilenmesin asıl sebebi gerçek oluşu.Ancak ben hikayelerin daha uzun tutulmasını beklerdim, bireyin iç dünyasına daha fazla girilmesini..Öyle daha da etkileyici olurdu diye tahmin ediyorum.
Toplum olarak ; kızlarımıza önce eğitim, ayakları üzerinde duran bir birey olmak ve hakettikleri değeri sunabilmek ümidiyle,
okunmasını tavsiye ediyorum.