George Orwell
En önemlisi Hayvan Çiftligiydi.Bu kitap bittiği zaman,onu yayinlatmak gerçekten zordu.Iste o zaman eğer mümkünse,gelecekteki tüm işlerimi onu basacak yayinciya götürmeye karar verdim çünkü bu kitabi riske atan birinin herseyi riske atacağını düşündüm..
Bu yılın başlarında ciddi bir hastalığa yakalandığımın farkindaydim ve verem olduğumu düşünüyordum ama aptal bir doktora gitmemeye karar verdim çünkü yatağa mahkum olacağımı biliyordum ve yazmakta olduğum kitaba devam etmek istiyordum.Ama kitabim yarım kaldı,ki bu bana göre hiç baslamamakla aynı şey.
Artık Filistin ya da başka bir sey icin endişelenmenin bir anlami var mi bilmiyorum.Bu sacma savas yaklaşık 10 20 yil içinde sona erecek ve her ne olursa olsun bu ülke haritadan silinecek.Tek umut,bombalanmayacak bir yerde birkaç hayvanla birlikte yaşamak.. 1947
Demokrasiye yönelik gerçek ve sadece teorik bir tehdidi birbirinden ayırmak gerekir ve devletin istikrarına yönelik bir tehdit olarak gösterilmedikce ,ne kadar antisosyal olursa olsun,hic kimse fikirlerini ifade ettiği için zulüm görmemeli ve hiçbir siyasi örgüt bastirilmamalıdır.
Hayvan Çiftliği ve 1984 kitaplarini okumus ve çok sevmiş biri olarak yazarin mektuplarını içeren bu kitabı okumak bana büyük keyif verdi.
Bu muhtesem kitaplarla Edebiyat Dünyasina adını altin harflerle yazdırmış birinin gerçek hayatında nasıl düşündüğü,neler hissettiği,dünyaya nasıl baktığı benim cok merak ettiğim biseydi ve kitabi görür görmez okumak istedim.
Yazarin hastalık döneminde arkadaşları ile,editörler ve yazarlar ile kişisel kaygıları,politik görüşleri gibi bir çok şeyi paylaştığı mektuplardan oluşuyor kitap,çocuğuna olan sevgisini anlatışı benim için en etkileyici kısmıydı
Bu değerli kitap icin Otantik Kitap ve Ayşen Sıla ' a teşekkür ediyorum.