Herkese Merhaba
"Bir gülüşü güzel
Asırlık, su, dost
Ahşap kokusu bu
Güzel yani, şimdi güzel "
Bu sözlerle sundugu, bu harikulâde eser için kendisine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Yüreği güzel dost Saygılar #kostarica
Evet gelelim eserimize. Bugün sizleri #orhanvelikanık dan #bütünşiirleri eseri ile buluşturmak istiyorum. Eser Harikulade. Sonuş ve önsöz bölümlerine bayıldım. Eğer bu eseri okumak isterseniz lütfen bu bölümleri Es geçmeyin diyorum. Orhan Veli Kanık kalemini o kadar güzel konuşturmuş ki ;özgürce ,apaçık, kural tanımaz ,ruhu ile kalemi bir bütün olmuş halde göreceksiniz. Kendisi şairlerin şiir yazarken bir düzen ve kural içerisinde olmalarına, yeri gelmiş karşı çıkmıştır. Ruhu bağlayan durum olarak belirtir bu durumu. "Eğer benim ruhum sözcükleri nasıl istiyorsa öyle dökmeli , kâfiyesine ,ölçüsüne bakmadan" der. Akşam rüzgarının hoyratça esmesi gibidir bazı sözcükler , insana dokunsa da bu hayatın gerçeğidir ve Orhan Veli bunu muazzam bir şekilde sözlerine ve şiirlerine dökmüştür. Birinci bölümü Orhan Veli'nin bugüne kadar duyulmuş ve bilinmiş şiirleri ile oluşmakta ,ikinci bir bölümü ise hiç duyulmamış ve yayınlanmamış şiirler ile okuyucuyu karşılamakta. Ben o kadar büyük haz aldım ki ;size anlatamam ve bir de şunu gördüm Orhan Veli'yi çok ileriki zamana taşıyan ve destekleyen arkadaş çevresi olmuştur. Kendi gibi edebiyata düşkün, kendi gibi şiirlerin içerisine dalan arkadaşları Oktay Rıfat ve Melih Cevdet ile ortaokul döneminden itibaren beraber olup hiç kopmamışlardır. Birbirlerini destekleyen aralarındaki bu dostluk bağı onları edebiyatın şiirin ve kitap kokusunun içinde sarıp sarmalar.
Ne deyim , nasıl deyim bilemiyorum ama diyorum ki; Orhan Veli'nin kalemiyle hisleriyle ve sözleriyle sizler de tanışın.
Yüreğinizde bulunan güzel sözleri sakın saklamayın. Hayat o kadar güzel ki; sevdiğinize SENİ SEVİYORUM diye bilin
HOŞÇA KALIN
SABAHA KADAR
Şu şairler sevgililerden beter; Nedir bu adamlardan çektiğim? Olur mu böyle, bütün bir geceyi Bir mısraın mahremiyetinde geçirmek?
Dinle bakalım, işitebilir misin?
Türküsünü damların, bacaların
Yahut da' karıncaların buğday taşıdıklarını Yuvalarına?
Beklemesem olmaz mı güneşin doğmasını Kullanılmış kafiyeleri yollamak için,
Kapıma gelecek çöpçülere, Deniz kenarına?
Şeytan diyor ki: "Aç pencereyi; "Bağır, bağır, bağır; sabaha kadar."