Bir türlü başlayamadığım, başladığımda da 4 saatte biten o kitap
2023 45. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2023 00:50
Kitaba başlarken bayağı bir zorladım kendimi, beni sıkıcı bir kitabın bekleyeceğini sanıyordum lakin insanoğlu bu yanılır. Ben de yanılanlardanım. Kitabımız ismi gibi uzun bir hikaye aslına bakılırsa. Bulgar göçmeni Ali ve onun sevdasından başlayan, hiçbir yere tutunamayışlarını ele alan bir kitap uzun hikaye. Kitap boyunca tek bir yeri yaşam alanı belleyemiyor ailemiz, oradan oraya göçüp duruyor. Daha doğrusu her seferinde göçmek zorunda kalıyor, kimse sığdıramıyor onları hiçbir yere. Tabii Ali'nin çoğu şeye sessiz kalmayışı da var bunu tetikleyenler arasında. Biz ise tüm bunlara Ali'nin oğlunun gözünden şahitlik ediyoruz. Tabii tek onları ele almıyor kitabımız, kitapta bir kişinin ismi mi geçti? Mutlaka o kişinin de anlatılacak bir hikayesi oluyor kitabımızda. Çoğu da bizi etkileyecek, aklımızda kalacak cinsten hikayeler. Sevdiğine kavuşamayanlar, adaletsizliğe kurban gidenler, terk edilenlerle dolu bir hikaye işte. Benim tavsiyem her ne kadar 115 sayfalık ince bir kitap olsa da zevk almak isteyenin sindire sindire okuması, olayları iyice kavraması. Kısaca şans verilmesi gereken, insanı boğmayan akıcı bir hikayesi var ismi gibi upuzun hikayemizin. Bir şansı hak ediyor. Şimdiden keyifli okumalar dilerim.
İnceleme
Uzun HikâyeMustafa Kutlu · Dergâh Yayınları · 202345,5bin okunma