Piramit, William Golding’ in 1967 yılında yayınlanan bir kitabıdır. Kitaptaki olaylar 1920 ile 1940 yılları arasında İngiltere de geçmektedir. Kitap, genel olarak üç bağımsız hikayeden oluşuyor.
Birinci kısım da Oliver’ in Oxford’ a gidecektir. Yaz tatilinde evde ailesi ile vakit geçirip, fırsat buldukça müzik çalmaktadır. Yaz döneminde yaptığı kavga, cinsellik deneyimi ve toplumsal piramiti keşfetmesi anlatılır.
İkinci bölümde Oliver Oxford da okumaktadır. Okul tatilinde eve döner. Annesinin üye olduğu derneğin sahnelediği bir oyunda rol alır. Ailesi ve çevresindekiler ile yaşadığı olaylar anlatılır.
Üçüncü bölümde ise Oliver okulunu bitirmiş, meslek sahibi olmuş, kariyer yapmış bir yetişkin olarak kasabaya uğramıştır. Gençliğinde tanıdığı insanlar ve hatırladığı olaylar ile ilgili duyguları anlatılır.
Severek okudum. Okumanızı tavsiye ederim.