Jane Eyre
Bu kitabı instagramda keşfette gezerken görüp 20li yaşlardaysanız okumanız gerek sözü ile keşfettim. Kitap o kadar naif ,o kadar güzel ki... Önce bitirmeyi sona yaklaştıkça da sürekli ağırdan alarak okumaya devam ettim. Tamamen bittiğindeyse de çok sevdiğim birine birkaç gündür ulaşamamış gibi boşlukta hissettim. Bu yıl iyi ki okumuşum Jane Eyre'yi. Kitabı okuduğum zamanda yaşadığım olaylar , hissettiğim duygular bazen Jane ile paralel gitti. Bazen aynı çaresizliği yaşadık , bazen aynı imkansızlığı , aynı sevinci , üzüntüyü... 2023 yılını bazı hislerle bana anlam katan kitap olarak kalacak zihnimde. Bu yaşımın en güzel hislerinin kitabı...
Yavaştan kitaptan bahsedecek olursak
eğer sevgili yazarımız çok güzel bir üslup ile yazmış.Sanki uzaktaki çok sevdiği akrabasına durumları izah edermişcesine
Ya da akşam beş çayında evine gidip karşılıklı oturup çaylarımızı yudumlarken bizzat ağzından dinleyebileceğim bir hikayeymiş gibi.
Jane küçüklükten beri bulunduğu ortamda kendini sevdirmeye çalıştıkça ve kendi varlığını korumaya çalıştıkça ezilen büzülen , sevgi nedir tam bilmeyen bir çocuk.
Bay rochester, zamanla hayatın sillesini yemiş , hayatı öylesine yaşamaya devam ederken soluklanmak istediğini fark etmiş, yerine göre olgun yerine göre nazik gebellikle sert ve ifadesiz sureti ile bilinen bir beyefendi.
Daha nicesi var ama kitabı okuyalı baya oldu diğer karakterleri hatırlayamadım. Hepsi ayrı ayrı işlenmiş özel karakterler. Çok seviyorumm.
Son olarak kitap boyu sürekli düşündüm Bay Rochester'in Jane'e olan aşkı bir şarkı olsaydı ne olurdu diye nihayet bulabildim.
Dans Et - Hayko Cepkin ♡