SİL BAŞTAN #kitapyorumu
"Hayatımda kesinlikle aşkı bekliyorum ama oturup kaderin bunu gerçekleştirmesini bekleyecek halim de yok."
Günlerden Sevgililer Günü ve o günde takılıp kalan bir genç kız Emilie. Takıntı manasında sanmayın ama ertesi güne asla ulaşamıyor gün bitiyor ve ertesi gün yine en baştan o günü tekrar yaşıyor. Güne zaten aldatılmış olarak başlayan biri için kabus gibi aynı şeyleri yeniden yaşamak. Lakin bir detayımız var talihsiz şekillerde çarpıştığı kişi Nick. Bu gizemli genç de hayatına dahil oluyor. Kendisine günden güne çekilirken onunla yaşadıklarını kendisi hatırlarken Nick'in her güne sıfırdan başlaması acı yanlardan biridir. Peki ya bir anda evren kendisine aynı günü tekrardan yaşatmayı bırakırsa? Onun cevabı da sizleri kitapta bekliyor.
Şöyle bir konuya sahipken okumamak mümkün değil. Aşırı ilgi çekici ki nasıl devam edeceğini merak ettiğimden birkaç saat içerisinde bitirdim. Yazarın kalemiyle daha önce Bay Yanlış Numara ile tanışmıştım, Sil Bastan da okuduğum ikinci kitabı oldu. Yine oldukça keyifli ve tatlı bir gidişatla ilerleyen bir kurgu yazmış.
Hikayenin en güzel yanları Nick ve Emilie'ye dair olan kısımlardı. Birbirlerinden tamamen farklı karakterdeler ama ortak noktada buluşup vakit geçirebiliyorlar. Emilie'nin nasılsa yeni bir gün olacak bugün unutulacak diye düşünüp tamamen farklı davranışlar sergileyip yapması beni bitirdi oysaki o gün unutulmayacaktı haberi yok. Bir ilişkide sağlıklı iletişim çok önemli bu da gözler önüne serilmiş. Hoşuma giden detaylardandı. Sonlara doğru Nick Emilie için bir sürpriz yapıyor kalbim çaldı. Genç yetişkin türünde çok tatlı bir hikayeydi okumanızı tavsiye ederim.