Sil Baştan

The Do-Over

Brother ewww
2024 153. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2024 16:04
Ben mi odunum kitapta mı sıkıntı var anlamadım. İkisi de olası. Ana karakterimiz Emilie, aşırı plancı biri. Tüm hayatını planlayarak geçiren, ajandası en iyi dostu olan bir tip. Emilie 14 Şubat'a büyük umutlarla başlıyor ancak işler hiç beklediği gibi gitmiyor. Arabasıyla bir kaza yapıyor ve aynı zamanda erkek arkadaşının onu aldattığını öğreniyor. Araya giriyorum: Daha 16 yaşındayken sevgili peşinden koşarsanız evren işte bu şekilde tersinden gösterir size ( ͡° ͜ʖ ͡°) Kızımız daha bir sürü talihsiz olay yaşayıp gününü bitiriyor. Emilie bir an önce bu berbat günden kurtulmak için uyuyor ancak ertesi sabah uyandığında tekrar 14 Şubat sabahına uyandığını fark ediyor. Aynı kaza, aynı şekilde çarpan acı gerçek ve birbirinin tıpatıp aynısı tüm o olaylar. Emilie uyuyor uyanıyor yatıyor kalkıyor ama takvimin o yaprağı asla değişmiyor: 14 Şubat. Emilie bu berbat günü tekrar tekrar yaşadığı bir döngüye hapsolmuştur ve bunu nasıl durduracağını bilmemektedir. Tüm bu yaşananları devamlı değiştirmeye çalışır ama hep başarısız olur. Ve tüm o döngü sırasında devamlı kimya dersi ortağı olan tabii ki de sinir bozucu Nick'le karşılaşır. Şimdi gelelim benim yoruma. Abla sen bu çocukların kaç yaşında olduğunun farkındasın değil mi diyecektim ama ehe. Ehehehehe. Ortaokul hayatım geldi bir anda aklıma, ortam falan (pis travmalarım falan filan) dedim eh. Ama yine de 16 yaşındaki iki gencin böyle takılması ne bileyim? Sorun aşk değil. Banane aşık olsunlar zaten o amaçla okudum sonuçta bu kitabı. Sorun şu, sonuçta liseyi bile bitirmemiş kişilerden bahsediyoruz ve öpüşme sahneleri niye bu kadar detaylıydı ┻━┻ ︵ \( °□° )/ ︵ ┻━┻ Emilie kitabın ortalarından itibaren "Bir kerecik de olsa ne istersem onu yapacağım lan," havasına girdi. Deri tayt, havalı giyim tarzı, hocalarla laf dalaşı,
2024 233. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2024 20:07
Emilie Hornby insanları memnun etmeye çalışan, geleceğini kontrol etmek için uzun listeleri ve onay kutuları olan bir öğrencidir. Sevgililer Günü'nde kötü şeyler sürekli Emilie'yi bulmaya başlar. İlk önce arabasını, onu okula götüren yakışıklı laboratuar ortağı Nick'e çarpıyor. Daha sonra heyecanlandığı, yaz Chicago'daki bursunun elinden alındığını öğrenir. Ve en kötüsü de, Josh'u eski sevgilisiyle öpüşürken yakalıyor. Sonrasında büyükannesinin evine gidiyor. Ancak ertesi gün, hala Sevgililer Günü olduğunu ve en kötü zaman döngüsünün içinde sıkışıp kaldığını fark eder. Sonuçları değiştirmek içinde çabalamaya başlar.
2024 22. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2024 16:00
Uzun zamandır okumadığım genç yetişkin konulu Sil Baştan kitabının yorumu ile geldim. Emilie, berbat bir sevgililer günü geçiriyor.Ancak sabah uyanınca tarihi yine 14 Şubat olduğunu görüyor.Sürekli aynı günü yaşarken kimya dersinde partneri olan Nick ile her defasında karşılaşıyor.Bu döngü devam derken ikilinin yaşadıklarını okuyoruz. Kitap türüne göre güzeldi.Ama yine de yaşım gereği olsa gerek çok sevemiyorum artık.Mesela üniversitede geçse bu konu belki daha farklı düşünebilirdim.Kitaba haksızlık yapmak istemiyorum.Genç arkadaşlarım okursa seveceklerdir.
Sil BaştanLynn Painter · Artemis Milenyum · 2023449 okunma
Mantık duvarlarım yıkılmak üzere.
2025 169. kitabı
Okunma: 24 Ağustos 2025 16:29
Kendim hakkında bir bilgi vererek incelemeyi yazmaya başlamak istiyorum. Ben normalde çok fazla romcom seven biri değilim. Özellikle kitaplarda olunca inanılmaz klişe ve yapay geliyor. Bu nedenle bana kütük demeye hakkınız vardır diye düşünüyorum JDNAKAMQKS Çok uzatmadan kitabın konusunu anlatarak başlayacağım. Baş karakterimizin adı Emilie ve çok plancı bir kız. Yapacağı her şeyi günü gününe ajandasına yazan kişilerden. Bir gün çok berbat bir Sevgililer Günü geçiriyor ve o günü unutmak için erkenden yatıp ertesi sabah kalktığında takvimin 14 Şubat'ta takılı olduğunu görmesiyle kitap başlıyor. Aynı günü tekrar tekrar yaşıyor ve çaresizce bir şeyleri değiştirmeye çalışıyor fakat en sonunda pes ediyor. Bir yandan Kimya dersinde yanında oturan Nick Stark'la daha önce hiç yaşamadığı tarzda bir ilişkiye kendini kaptırıyor. Bundan sonrası spoiler içerebilir. Uyarımı da şimdiden yapmış bulunayım. Evet, öncellikle kitabı sanırım birçok anlamda zayıf bulduğumu söylemem gerekiyor. Çünkü yer yer "Ne okuyorum ben?" diye kendimi sorguladım. Çok uzun süredir de birinci tekil kişi agzindan kitap okumuyordum. Bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum. Emilie karakteri genel anlamda okuması katlanılması zor bir karakterdi. Nick yine fena olmayan bir karakter yapısına sahipti ama klişeydi. Kitabın ortalarında kız birden olmadığı kişi gibi davranmaya başlıyor. (ki okuması en zor kısımlardandı.) Yine aynı gün Nick Stark'la farklı bir gün geçiriyor. Ertesi gün takvimin aynı kalacağını düşündüğü için bunu yapıyor ama... Takvim ne hikmetse tüm o rezilliklerinin ardından ilerlemeye devam ediyor. Açıkçası başları okuması son sayfaları okumaktan daha zordu. Kulaklıklarımdan Taylor Swift çalması mı işi yumuşattı, ben mi ketumluğumdan vazgeçtim yoksa başka bir şey mi? Tanrı bilir. Sonlara doğru
2023 123. kitabı
SİL BAŞTAN #kitapyorumu "Hayatımda kesinlikle aşkı bekliyorum ama oturup kaderin bunu gerçekleştirmesini bekleyecek halim de yok." Günlerden Sevgililer Günü ve o günde takılıp kalan bir genç kız Emilie. Takıntı manasında sanmayın ama ertesi güne asla ulaşamıyor gün bitiyor ve ertesi gün yine en baştan o günü tekrar yaşıyor. Güne zaten aldatılmış olarak başlayan biri için kabus gibi aynı şeyleri yeniden yaşamak. Lakin bir detayımız var talihsiz şekillerde çarpıştığı kişi Nick. Bu gizemli genç de hayatına dahil oluyor. Kendisine günden güne çekilirken onunla yaşadıklarını kendisi hatırlarken Nick'in her güne sıfırdan başlaması acı yanlardan biridir. Peki ya bir anda evren kendisine aynı günü tekrardan yaşatmayı bırakırsa? Onun cevabı da sizleri kitapta bekliyor. Şöyle bir konuya sahipken okumamak mümkün değil. Aşırı ilgi çekici ki nasıl devam edeceğini merak ettiğimden birkaç saat içerisinde bitirdim. Yazarın kalemiyle daha önce Bay Yanlış Numara ile tanışmıştım, Sil Bastan da okuduğum ikinci kitabı oldu. Yine oldukça keyifli ve tatlı bir gidişatla ilerleyen bir kurgu yazmış. Hikayenin en güzel yanları Nick ve Emilie'ye dair olan kısımlardı. Birbirlerinden tamamen farklı karakterdeler ama ortak noktada buluşup vakit geçirebiliyorlar. Emilie'nin nasılsa yeni bir gün olacak bugün unutulacak diye düşünüp tamamen farklı davranışlar sergileyip yapması beni bitirdi oysaki o gün unutulmayacaktı haberi yok. Bir ilişkide sağlıklı iletişim çok önemli bu da gözler önüne serilmiş. Hoşuma giden detaylardandı. Sonlara doğru Nick Emilie için bir sürpriz yapıyor kalbim çaldı. Genç yetişkin türünde çok tatlı bir hikayeydi okumanızı tavsiye ederim.
2023 103. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2023 12:49
Emilie Hornby, hayatının her anını ajandası ve planlamalarla geçirmektedir. Hatta erkek arkadaşı Josh'ı bile artılar ve eksiler listesindeki skora göre seçmiştir. Şimdi ise yani 14 Şubat'ta sevgilisi ile hediyeleşme ve güzel bir gün geçirme planı vardır. Okula gitmek için evden çıkan Emilie için gün öndeki arabaya çarpması ile başlamıştır. Ve çarptığı arabadan inen kişi kimya dersindeki laboratuvar ortağı Nick Stark'tır. Kaza tutanağı tutarlarken arabası yanmıştır. Nick, onu okula götürmeyi teklif etmiştir. Ancak okulda da felaketler peşini bırakmamıştır. Önce kazandığı bursu kaybetmiş sonrasında ise hediyesini vermek için arabasına gittiği sevgilisi Josh'ı, onu aldatırken yakalamıştır. Okuldan izin alıp eve geldiğinde ise babasının yeni ailesi ile Teksas'a taşınacağını öğrenmiştir. Emilie berbat geçen sevgililer gününü büyükannesinde bitirmeye karar verir ve erkenden uyur. Ancak uyandığında kendi odasında ve günlerden yine 14 Şubattır. Aynı şeyleri tekrar farklı versiyonları ile yaşarken Nick Stark'tan kurtulmayı ise bir türlü başaramaz. Peki aynı gün tekrarlamayı bıraktığında ne olacaktı? Yazarın her kitabını severek okumuştum ve tabi ki bu kitabı da şaşırtmadı. Komedinin, eğlencenin, dostluğun, aile bağlarının, aşkın ve bolca çılgınlığın olduğu bir kitaptı.Özellikle de SOG(Sonuçların Olmadığı Gün) kısmı çok güzeldi. Nick ve Emilie aralarındaki uyum hatta uyumsuzluk çok tatlıydı.Her ikisininde geçmişinde geçirdikleri yalnızlıkları ve zor zamanları vardı. Ayrıca sondaki doğum günü kısmını bu şekilde okumuş olabilirim. Arkadaş ortamları ve yan karakter çok güzel yazılmıştı. Ve büyükanne efsaneydi. Sizlerde bir oturuşta bitecek, tatlı diyalogların olduğu, eğlenceli bir kitap arıyorsanız mutlaka okumalısınız.
2024 2. kitabı
Hadi biraz kafamızı yoğun tempodan uzaklaştırıp şöyle keyifli bir kitap okuyalım. Tam sizlik bir kurgu var elimde. Bir sevgililer gününde Emilie'nin tek istediği unutulmaz bir gün geçirmektir. Evet burada asıl dikkat kesmemiz gereken "ne dilediğimize dikkat etmek" ya da siz ona "dileğinizi eksik söylemeyin" şeklinde söyleyebilirsiniz. Çünkü görünürde Emilie, gerçekten unutulmayacak -hangimizin başına gelse sanırım unutmamız mümkün değil- bir gün yaşar. İlk olarak arabası hurdaya döner, okuldaki bursu elinden gider. Sonrası dahada kötü; hem babasının dünyanın bir ucuna taşınacağını ve sevgilisinin ise onu aldattığını öğrenmesi sadece bir günde gerçekleşir. Tüm bunlar ona o kadar ağır gelir ki -haklı- büyükannesinin yanına gidip orada uyuya kalır. Emilie yeni bir güne uyan der gibisiniz değil mi? Evet, uyanır ama aynı güne gözlerini açacaktır. Ertesi günü tekrar ve tekrar eder bu süreç... Asla bitmeyen bir döngü gibi düşünürsek sil baştan bir süreç aslında Emilie için kolay kolay geçmeyecektir. Peki ama bu döngüyü nasıl kırarız? İşte size merakla sayfalarını çevireceğiniz eşsiz bir kitap. Nick karakterine benden selam söylemeyi es geçmeyin. #silbaştan #thedoover #lynnpainter #artemismilenyum
Gençlik
2025 1. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2025 00:00
Bir günü hem de felaketlerle dolu bir günü birden fazla kez yaşasanız neleri değiştirirdiniz? Emilie aynı günün içine sıkışıp kaldığı için her gün bazı şeyleri değiştiriyor ama geldiği nokta tartışılır... Benim en keyif aldığım yer olaylar değişmiyorsa sen değiş mottosunu anladığı kısımdı. Mesela aptal sevgilini bırak ve her gün karşılaştığın çocuğa bir şans ver ya da akademik kariyerini bir günde tepetaklak eden haberi veren kişiye sorumluluk almasını söyle köşene sıkışıp kalma artık!! Aşk romanlarına zaten bayılırım bu da temiz içerikli ve keyifli olanlarındandı aynı yazarın "Filmlerden Daha Güzel" romanına da şans verebilirsiniz hoşça'kalın ️
2025 12. kitabı
264 sayfalık bir genç yetişkin kurgudan alabileceğiniz maksimum verimi alacağınızı söyleyebilirim. Lynn Painter'in kitaplarını severim kafanızı her türlü düşünceden uzak tutup sadece keyifli bir okuma zamanı geçirmenizi sağlayan kitaplar yazıyor. Fakat Fimlerden Daha Güzel kitabını bu kitaptan daha fazla beğenmiştim açıkçası. Çünkü bu kitapta daha fazla "cringe" olarak adlandırdığımız öğe var. Fakat dediğim gibi 264 sayfalık bir genç yetişkin kurgusu. Kitabı kapattığımda yüzümde bir gülümsemeyle başımı salladım LAJSLWJSKHWKWJ yani gercekten tatlis bir kitaptı. Keyifli vakit gecirmek icin acip okuyabileceginiz bir kitap. Yani öyle büyük beklentilerle, farklı bir evren arayışıyla başlamayın zaten. İç ısıtan bir lise aşk kurgusu ♡
Güzel,sıcak ve tatlı
2024 7. kitabı
Okunma: 25 Mart 2024 15:39
Tam bir gençlik romanı.Böyle içinizi ısıtıp,kafanızı dağıtacak cinsten.Ayrıca içine girilen döngü ne olacak diye merak ederken kitap bitiyor :) Gayet akıcı ve güzel bir dili var.Aşk,sevgi ya da adı her neyse okurken içimi ısıttı hani böyle ılık yaz akşamlarında sokakta hafiften esen bir rüzgar olur ya işte öyle bir kitap bu kitap :)
2024 Okuma Raporları

Lynn PainterYazar · 2 kitap
Lynn Painter hem gençler hem de yetişkinler için romantik komediler yazıyor . Filmlerden Daha İyi, Bay Yanlış Numara ve Do-Over kitaplarının yazarıdır ve ayrıca Omaha World-Herald'a düzenli olarak katkıda bulunmaktadır.