2023 22. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2023 22:47
Gelelim benim çok beğendiğim, bir solukta okuduğum, çok fazla sorgulamama neden olan o kitaba. Alamut ,Hasan sabbah'ın zafere ulaşmak için ordularla savaşmak yerine sultanları ortadan kaldırmayı hedeflemesi bunun için kartal yuvası dediğimiz alamut kalesinde suikastçi yetiştirmeye başlamasını konu edinir. Sabbah hint keneviriyle aklını uyuşturduğu müritlerine sahte cennetinde zevkler yaşatır ve onları istediği kıvama getirdikten sonra kendi için savaşmalarını ister. Hasan ibn Sabbah' ın o dönemde çok zeki bir insan olduğunu, insanların psikolojik analizlerini yaparak zaaflarından nasıl yararlanabileceğini gösterir. kitabı okurken roman olduğunu unutmayın derim kitapta her ne kadar tarihi izlenimler veriliyor olsada daha çok kurgusu ön plandadır, misal kitapta konu olan karakterlerin tarih yönünden birbirinden farklı zamanlarda yaşamışlardır. Dili çok sade, herkesin zorlanmadan okuyabileceği bir kitap. Betimlemeler güzel, başta biraz sıkılabjlirsiniz ama sonra akıcı gidiyor:) Bilgisizlik sizi dar ağacına götürür. #hassansabbah
Fedailerin Kalesi AlamutVladimir Bartol · Koridor Yayıncılık · 201250bin okunma