Zaman Çarkı serisi oldum olası başlaması gözümde büyüyen bir seriydi. Gerek kitapların kalınlığı, gerek bu kalın kitaplardan oluşan serinin tam on beş tuğladan meydana gelmesi seriye karşı çekimser kalmama neden oluyordu. 16 gün önce bir deli cesaretiyle ilk kitabı satın alıp okumaya başladım ve bugün itibariyle bitirmiş bulunuyorum.
Öncelikle şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Taht Oyunları serisinin ardından ilk defa "İşimi gücümü bitireyim de kitap okuyayım." dedirten bir kitaptı Zaman Çarkı: Dünyanın Gözü. Akşam 11-12 gibi yorganın altına girip 2 saat aralıksız, hiç sıkılmadan okuttu kendisini. Karakterlerin çeşitli olaylarla dallanan budaklanan uzun yolculuğunun bir üyesi gibi hissettim kendimi. Bu yolculuğun parçası olmak kitabın ne kadar kalın olduğunu unutturdu ve hatta "İyi ki bu kadar uzun uzun yazılmış bir macera okuyorum." dedim kendi kendime. Şimdiden ikinci kitaba başlamanın hayalini kuruyorum ve on beş kitaplık o koca seri gözümde yavaş yavaş 'okunabilir' gelmeye başladı. Dünyanın GözüRobert Jordan