Puan vermedi·352 syf.····Okunma: 26 Aralık 2023 19:56 İnsanlar, kendilerinin çok zeki olduklarını düşünürler. Zekânın gaddarlığa dönüşmesine izin vermektense, senin ve çevrendekilerin gelişimi için onu kullanmak daha mantıklıdır.
Historical okumayı çok seviyorum. Uzun zaman önce ayda on kitap okurdum bu türde. Galiba okuyacak yazar ve kitap bırakmadığım için bu ara Artemis Yayınları'ndan çıkan İtibar kitabını bu yüzden geldiği gibi okumaya başladım.
Kitabın ilk sayfalarında konuya girmekte biraz zorlandım. Yazarın anlatımına ve konuya alışınca kitap akıp gitti.
Georgina Ellers, anne ve babasının işlerinden dolayı bir süreliğine teyzesinin yanına taşınır. Kitaplara düşkün olan Georgina için sıkıcı partilere katılmak eziyettir. Teyzesinin onu sosyalleşmesi için götürdüğü bu partilerin birinde zengin, birçok aileye göre uygunsuz biri olarak tanınan Frances Campbell ile arkadaş olur. Arkadaşlıkları ilerledikçe bulunduğu çılgın ve zengin arkadaş ortamında mutlu olduğunu fark eder.
Anlatılan dönemde itibar çok önemlidir. Bu grubun ortamı ise fazlasıyla hareketlidir. Yine böyle bir ortamda Thomas Hawksley ile karşılaşır. Sessiz, gizemli, eğlence anlayışı geçmişte yaşanan bir olay yüzünden törpülenmiş biridir. Thomas, Georgina'nın dikkatini çekmiştir. Sürekli aklında olan adama içkininin verdiği cesaretle bir mektup yazar. Georgina mektubuna cevap aldığında ise hem şaşırır hem de çok mutlu olur.
Çoğunlukla arkadaş ilişkilerinin anlatıldığı bir kitaptı. aşkı daha fazla okumak isterdim. Bu zamana kadar okuduğum kitaplardan farklıydı.