Çok beğendiğim bir Türk klasiği
2023 26. kitabı
Bu kitabı Edebiyat dersi okuma ödevim için okumuştum ve kendim seçtim. Seçtiğime ve okuduğuma hiç pişman olmadım. Öncelikle konusundan bahsedeyim. Kafkasya'dan getirilen ve sonradan Dilber adını alacak kızımız,Mustafa Efendi diye bir adama satılır. Burada Mustafa Efendi'nin karısı ve evdeki Arap halayık kızımıza Dilber adını koyar. Dilber'e çok sert davranırlar ve sürekli çalıştırırlar. Dilber dayanamaz ve kaçmaya çalışır. Okuldaki arkadaşının nenesi tesadüfen onu bulur fakat geri vermek zorunda kalır. Buradan sonrasını anlatmayayım zaten pek olay yoktu. Yazım dili güzeldi. Cümleler biraz uzundu ama ben betimlemelerini beğendim. Konusu ve değindiği şeyleri gerçekten çok iyi anlatmış. Özellikle Dilber'in üzüntüsü, küçük görülmesini ve yaşadıklarını çok iyi aktarmış. Bunun dışında sonu da beni çok üzdü ve etkiledi. Kitapta romantizm de vardı ve çok temiz ve güzel bir aşkı anlatmış. 13 yaşından sonra herkes okuyabilir bence. Sıkı bir okur iseniz daha küçükken de okuyabilirsiniz :) Kesinlikle öneririm.
Roman-Edebiyat
SergüzeştSamipaşazade Sezai · İş Bankası Kültür Yayınları · 202356,4bin okunma