2023 37. kitabı
Aylardan Aşk – Meral Kır Yepyeni ve uzun soluklu, merakla almış olmama rağmen bir türlü okumaya başlayamadığım Sancaktarlar Serisine başladım. Yazarın kalemi ile tanışmam bu kitapla birlikte gerçekleşti ve oldukça keyifli olduğunu söylemeliyim. Aşk, aksiyon, macera ve gizem sevenlere tavsiyemdir #kitabınkonusu Tanem Sancaktar, kendi ayakları üstünde durmaya çalışan dik başlı ve aynı zamanda mükemmeliyetçi bir kadındır. Bir gün kimsenin bilmediği bir nedenle yaptığı kaza sonucu tam iki yıl bir hastane odasında kalmıştır. Onu geçirdiği ağır kazadan sonra hayatta tutmayı başaran doktor Yağız Aslan olmuştur. Aile ise doktora minnettardır. Yağız Aslan, ailesini ve kız kardeşini kaybettikten sonra hayatını mesleğine adamış bir adamdır. Bir anda gelen teklif ile İstanbul’a dönme kararı almış ve en yakın arkadaşı Doruk’un onu yalnız bırakmak istememesiyle aynı evde yaşamaya başlamışladır. Aniden hastaneye getirilen Tanem ile Yağız yıllardır üzerinde çalıştığı her şeyin gerçekleşme ihtimaline tutunarak onu kendi projesi olarak görmeye başlamıştır. Tanem kaybettiği geçmişini aşkı ile dolduracak, Yağız ise hissettiklerini sonuna kadar inkar edecektir. Sancaktar ailesi ile ilgili sırları keşfedecek olan Yağız iç savaşını bir kenara bırakarak harekete geçtiğinde attığı her adımda tehlikeye sürüklenecek, çaresiz bir aşkın pençelerinden kurtulamayacaktır. #kitapyorumum “Kadının yaşamak için verdiği mücadele, adamın ilgisi ve en değerli şey kendisiymiş gibi bakışları ikisinin de kalplerinde bilmedikleri bir noktaya dokunacaktı” Kurgusunu severek okuduğum bir kitap oldu Başlarda olayların yavaş ve durağan ilerlediğini düşündüm 200 sayfanın ardından ise bilinmezlikler çözülmeye yalanlar bir bir ortaya çıkmaya başladı. Betimlemeleri ve olay akışındaki unsurların detaylandırılmasını çok sevdim. Karakterlerin ağır başlı ama kimi zamanda geliştirilmeye açık oluşları sizleri o süreci merak etmeye itiyordu. Tanem karakterinin aile konusunda sorunları bitmezken Yağızın buzdolabı haller kimi zaman bana ‘yeter be’ dedirtti. Çünkü gerçekten dur durak bilmiyorlardı Ben seriye devam ederken ve onların hayatlarına dahil olurken sizlere de bu seriyi tavsiye ediyorum
Roman-Edebiyat
Aylardan AşkMeral Kır · Olimpos Yayınları · 2022525 okunma