Sancaktarlar Serisi 1

Meral Kır
2022
Olimpos Yayınları
Sıralamalar

Belki kitap güzeldir ama ben sevmedim benim okuduğum türe göre olmadığı içindir büyük ihtimalle okumanızı önerimiyim tüm seriyi alıp okuyun diyemem ama konusuna bir göz atın. 200 sayfaya kadar okdum zorla belki sonrası sarar diye ama benim içimde merak uyandırmadı ve devam edemedim. İyi okumalar dilerim 1K halkı ;)
2022 78. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2022 10:14
Uzun, çok uzun zamandır kalemi ile tanışmak istediğim bir yazardı Meral Kır. Bu tanışma için belli bir beklentimin olmaması da bir artı oldu benim için ki kitabı bitirdiğim zaman sevdiğimi hissettim. Kalabalık bir aileye giriş kitabı Aylardan Aşk. Tanem'in yaptığı kaza ve iki senelik bir koma ile başlıyor kurgu. Doktor Yağız'ın uyguladığı tedavi ile de Tanem'in uyanması için çalışmasını okuyoruz ilk 100-150 sayfada. Kitabın giriş kısımlarını sevdiğimi söylemem gerek. Merak ederek ve "ne olmuş olabilir ki?" sorusu ile okudum ilk sayfaları. Ancak kitabın ortalarına geldiğimde, kurgudaki kalabalık kadronun da etkisiyle, bazı kısımların da bana göre mantık hatası olduğunu söyleyebilirim. Sancaktarlara geniş yer verilmesi kurguyu boğduğu gibi esas karakterler ve olaydan da biraz uzaklaştırdı okurken. Hâliyle bu da mantık hatalarını da beraberinde getirmişti. Bir diğer eleştirim de editör kısmına. Keşke noktalama ve imlaya özen gösterilmiş olsaydı. Kitabın eleştirdiğim yönlerini geçtikten sonra sevdiğim kısımlara geçebilirim. Aslında son 150 sayfayı heyecanla okudum. Asıl olayların olduğu kısımlardı ve su gibi aktı. Belki favorim oldu diyemem ama kitabı kapattığımda okuduğuma da pişman değildim. Yazarın kaleminin kuvvetli oluşu ve ciddi anlamda araştırmalar yaptığını inkar edemem. Arkadaşlarımın dediğine göre de her kitabı daha da güzelleşiyormuş.
Puan vermedi
Herkese merhaba. Ayın son kitabı Sancaktarlar Serisi'nin ilk kitabı Aylardan Aşk. Tanem, Sancaktarlar ailesinin en küçüğü. Önemli bir toplantıya hazırlanan Tanem, aldığı bir telefonla hayatı değişir. Kimden olduğu bilinmeyen o telefondan sonra hızla arabasına gider ve iki yıl komada kalmasına neden olan trafik kazasını geçirir. Yağız Aslan, Tanem'i hayata döndüren doktor. Tanem için ilk başlarda hastane yatağında küçük bir gönül meselesiyken, onun aşkından güç alacağını nereden bilebilirdi. Tanem için zorlu bir mücadele daha başlıyor. Geçmişini silip aadece işine odaklanmış olan Yağız'ın kalbine ulaşabilecek mi? Tanem, Yağız için sadece bir hasta ve bir denekti. Onun için projeden ibaretti. Ama Tanem'in verdiği yaşam mücadelesi, karakteri ve yeşil gözleri tüm işini zora sokacaktır. Bazı olaylardan sonra Yağız, Tanem'im tehlikede olduğunu düşünür. Onu korumak için elinden geleni yapacaktır. Ayrıca bu mücadele sırasında Sancaktar ailesi ile ilgili bir sır da öğrenir. Hikâyemiz Tanem'in uyandırma aşaması ile başlıyor. Ha şimdi uyanacak ha şimdi derken biraz çatlamış olabilirim. Çünkü Yağız ile ilk karşılaşmaları nasıl olacak merak ediyordum. Ve en önemlisi kaza öncesi telefon görüşmesi. Biz bunları merak ederken Doruk ile Asya'nın tanışmalarına şahit oluyoruz.(Bu arada ben ilk onların hikâyesini okudum. Neden diye sormayın lütfen) Öncelikle aylarla ilgili olan bölümlere tek kelimeyle bayıldım. Hem içeriği hem de kitabın ismiyle uyumu çok güzeldi. Yağız ve Tanem ikilisini sevdim. Bu ailede favori çiftim olur mu? Henüz bilmiyorum. En çok Ahmet ile Sena'yı merak ediyorum. Söylemeden geçmek istemedim. Bu hikâyede beni en çok heyecanlandıran sorularıma alacağım cevaplardı. Tanem neden tehlikede? Kim uğraşıyor? Ailenin sakladığı sır? Telefon görüşmesi? Ufak tefek (nazarlık
Aşk
2022 40. kitabı
Merhaba Kitapseverler! Bugün karşınıza Sancaktar ailesinin en küçük üyesi olan Tanem Sancaktar'ın hikayesi ile geldim. Kitaplar arasında değerlendirme yaptığımda Serra ve Ahmet'ten sonra en sevdiğim kardeşlerden birisi Tanem oldu. Kısacası konusundan bahsedecek olursak; Tanem Sancaktar, Harika bir hayatı olan ve kendisini işine adamış karakterimiz olan Tanem toplantıya gideceği sırada bir telefon alması ile arabasına atlayıp giderken geçirdiği trafik kazası ile bütün hayatı değişiyor. Geçirdiği trafik kazası yüzünden 2 yıl komada kalan Tanem hayat mücadelesini bırakmıyor. Tanem'in doktoru olan genç yetenek beyin cerrahı Yağız ise daha önce uygulanmayan bir yöntem deneyerek Tanem'i uyandırmayı başarır ama Tanem geçmişine ve ailesine dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Ailesini on yıl önce trafik kazasında  kaybeden Yağız ise kendini suçlayarak, hayatta kimseye bağlanmak ya da bir kişi için yaşamayı, aşkı ve dostluğu reddeden birisidir. Gözlerini açar açmaz okyanus gözlü Doktor Yağız'a aşık olan Tanem'i ise çok zor süreçler beklemektedir. Yağız'ın bazı şüpheleri sonucunda Tanem'in geçirdiği kazayı araştırması ile yavaş yavaş her şey ortaya çıkıyor. Bu kitap senin için ne deseler kesinlikle 'merak' derdim. Tanem'in geçirdiği kazaya sebep olanın ne olduğunu öğrenmek için sabah akşam kitabı elimden düşürmedim resmen. Yazarın kalemi gerçekten çok güzel. Bu tarz severler mutlaka okumalı bence. Araya polisiyeninde girmesi kitaba daha çok heyecan katıyor. Sancaktarlar serisinin her kitabının kapağı o kadar çok anlamlı ki insan okuyunca anlıyor. Yeni baskılar gerçekten muhteşem.
2022 49. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2022 12:08
Tanem Sancaktar, Sancaktar ailesinin en küçük kızı. Kendisini işine adamış ve gün içindeki toplantısı için hazırlanarak işe gitmişti. Çalan telefonun sonrasında duyduklarıyla odasından çıktığında aldığı haberin şokuyla sarsılmıştır. Arabasına biner ve hemen sonrasında trafik kazası geçirir. 2 yıl komada kalan Tanem, doktor Yağız tarafından tedavi edilmektedir. Yeni bir yöntem deneyerek doktor Yağız genç kadını sağlığına geri kavuşturduğunda adını Tıp dünyasında duyuracaktır. Uyandırılan Tanem geçmişine ait hiçbirşey hatırlamaz. Karşısında gördüğü Yağız’ın okyanus mavisi gözleriyle daha ilk anda ondan hoşlanmıştır. Yağız, Tanem’in kaza yapmasına neden olayı araştırmaya başlar ve bu araştırma hiçte kolay değildir. Ailesi ve çevresiyle yapılan her konuşma Yağız’ı endişelendirmektedir. Tanemin Annesi, babası, kardeşleri ve yakın arkadaşları da 2 yıl boyunca her gün Tanemi ziyaret ediyor ve uyanması için dualar ediyorlar. Ve sonunda Tanem gözlerini aralıyor ancak büyük bir sorun var, Tanem kaza ile ilgili, hayatı ile ilgili hiç birşeyi, hiç kimseyi hatırlamıyor... Ve Tanem Yağız'a karşı duygularının farklı olmaya başladığını anlıyor. Ancak Yağız için böyle bir şey mümkün değil. Doktor Yağız on yıl önce annesini ve babasını bir trafik kazasında kaybediyor, kız kardeşi ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılıyor. Ancak tüm müdahelelere rağmen onuda kurtaramayan Yağız bu olaydan hep kendini suçluyor, ve dış dünyaya, dostluklara, aşka herşeye kendini kapıyor. Bir tek yakın dostu Doruk ile herşeyi paylaşıyor. Sancaktar ailesinin ilk kitabı Aylardan Aşk yeni baskısı ile harika olmuş. Ilk baskısını da okumuş biri olarak tekrar aynı heyecanı ve zevki aldığımı söylemeliyim. Meral Kır kalemi ile tanışmadıysanız sizin için harika bir fırsat. Kesinlikle tavsiyemdir .
Puan vermedi·
#aylardanaşk #olimposyayınları "Hayatla mücadele etmek zor; çoğu zaman yenilirsin. Ama her yenilgiden sonra ayağa kalkmayı başarırsan, işte o zaman kazanmışsın demektir. Ümitsizlik ve gözyaşı ise, bizi sadece yenilgiye mahkûm eder." . İNSANIN YAŞAMINI SÜRDÜREBİLMESİ İÇİN SEBEBE İHTİYACI VARDIR.. Herkese Merhaba ‍️ ● Evett, ben ve seri kitapları okumalarım.. En sevdiğim, uzun uzun seriler okumak.. Son zamanlarda sıkça dikkatimi çeken #sancaktarserisi 'ni okumasam olmazdı tâbi ki Uzun soluklu, ama bir o kadar da keyifli bir yolculuk olacak belli ki.. Ben serinin tamamını okumak için sabırsızlanıyorum, zira kitapların baskılarını gördükçe tekrar tekrar aşık oluyorum.. O zaman birinci kitabın yorumuyla başlayalım. Yazarın sade ve akıcı anlatımı ile işlediği kurgu ve karakterler o kadar güzeldi ki bitmesin istedim. . ● Tanem Sancaktar: Beş çocuklu ailenin en küçüğüydü. Hayatının büyük bölümünü kendini kanıtlamaya çalışmanın ne demek olduğunu bilecek kadar mücadele etmekle geçirmişti. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılıp korkularına yenilmemişti. Liseyi birincilikle bitirip özel ve Türkiye'nin en iyi üniversitesinde işletme okumuş, okuduğu bölümü 4 yıl boyunca burs alarak tamamlamıştı. Babasının da desteğiyle kendisine ayrı ev alır.. Bu kendisini güçlü hissetmesini sağlıyordu.. Mutluydu.. Hayatını ve yaşamayı seviyordu.. İsteyebileceği her şeye sahipti. Ama o günü kötü bir gündü.. Araba kullanıyordu, gözyaşları onu esir alan düşünceleriyle birlikte birbiri ardına dökülüyordu.. Farı kapattı, bir ses duydu.. Vee kaza.. . Yağız.. Çok ünlü bir hastanede beyin cerrahıydı. Geçmişi hızlı, hareketli, eğlenceli ve bir o kadar da hüzün doluydu. Kendince yaşanacak ne varsa yaşamış, tüm acıların yanında tüm mutlulukları da tatmıştı. Karşı komşularının afacan oğlu Doruk ile beş yaşından
2022 47. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2022 22:17
"Aşk isyan mıydı? Yoksa Nazım Hikmet'in dizelerinde betimlediği gibi, "Gelsene dedi bana, kalsana dedi bana, gülsene dedi bana, ölsene dedi bana. Geldim. Kaldım. Güldüm. Öldüm," diyen ictenligin adı mıydı aşk?" Herkese Merhaba, Sevgili @meralki'ın ünlü Sancaktarlar serisinin ilk kitabı Aylardan Aşk ile geldim bugün. Daha öncede bir çok kez okuduğum kitabı şimdi yine aynı tatla ve zevkle @olimposyayinlari Ile okudum. Aylardan Aşk'ta Trafik kazası geçiren ve iki yıl uyutulmak zorunda kalan Sancaktarların en küçük kızı Tanem ile başarılı doktorumuz Yağız'ın hikayesini okuyoruz... Tanem için geçirdiği kaza her şeyin sonu olacakken Doktor Yağız'in ilk kez uygulayacağı bi yöntemle bir nevi deney de diyebiliriz Tanem'i tedavi ediyor ve iki yıl aradan sonra kızımızı uyandırıyor. Ne var ki hafıza kaybı yaşayan Tanem kazayla ve ailesiyle ilgili hiç bir şey hatırlamıyor. Devamlı yanında olan ve kendine geldiğinde ilk gördüğü Yağız'dan etkilenen Tanem'in kalbinde ufak ufak aşk filizleniyor ama geçmişte yaşadığı acılardan dolayı Yağız aşka kendini kapatmış ne kadar Tanem'den etkilensede uzak duruyor. Ama bitti denilen yerde bile sıkı sıkıya hayata tutunan Tanem aşkından kolay kolay vazgeçmiyor. Ne var ki geçmişin sırları, gizemler ve onları izleyen düşmanlar ve tüm bunlara inat filizlenen aşk.. Sevgili Meral Kir'in kalemiyle ilk bu kitapla tanıştığım için ben de yeri hep ayrıdır. Aşk, gizem ve sırlarla dolu temposu hiç düşmeyen içine polisiye de serpistirilmis bir hikaye. Yağız ve Tanem'in yanı sıra ikinci kitabın kahramanlarının da tanışmalarını okuyoruz bu kitapta.Yazari ve bu aileyi henüz okumadıysanız sizin için güze bir fırsat, hepsi aynı anda aynı yayınevinde Kesinlikle tavsiyedir
2022 65. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2022 21:30
Aşk kendini uçurumdan aşağıya bırakmak olmasaydı sevgiliye "YAR " denmezdi. . . Ay döner, günler kısalır, mevsim değişir ama bazı şeyler hep aynı kalır!.. . Günler, aylar, mevsimler de Tanem ve Yağız için hep aynıydı.. Mevsimler aşkı gösterirken, aylaran hep AŞK'tı... Onların, mucizelerle yüklü aşkı için hazırsanız başlıyoruz.. . Tanem o gün çok heyecanlıydı. Yağmurlu bir Eylül sabahına uyanmıştı, işteki ilk günüydü ve hazırladığı projeden çok emindi. İş yerinde son kontrollerini yapıyorken, gelen bir telefon hayatını geri dönülmez bir şekilde değiştirmişti. Gözyaşları içinde arabasına atlayan Tanem, geçirdiği kaza sonrası, uzun bir uykunun kollarında aşkı bulacağından elbette habersizdi... . . Yağız, hayatında değer verdiği kim varsa, feci bir kazada kaybetmiş, kendini mesleğine adamış, vazgeçmek nedir bilmeyen, cevval bir doktor... Ve son iki yıldır, tüm enerjisini Tanem'i iyileştirmek için harcanmıştı. Peki uyuyan güzeli uyandığında, kendisini bekleyen cennet yeşili gözlerdeki aşka hazır mıydı? Kalbi ve aklı arasındaki karmaşaya ne kadar dayanabilecekti? Aşk, her ay kalbinin kapısını çalarken, içeri buyur etmemek mümkün müydü? Hele, Tanem'in canına hala kast edenler varken!.. . . Macera, aşk, gizem tam benlik diyorsanız doğru yerdesiniz der hepinize şimdiden keyifli okumalar dilerim ️ Kitapla Kalın
2023 37. kitabı
Aylardan Aşk – Meral Kır Yepyeni ve uzun soluklu, merakla almış olmama rağmen bir türlü okumaya başlayamadığım Sancaktarlar Serisine başladım. Yazarın kalemi ile tanışmam bu kitapla birlikte gerçekleşti ve oldukça keyifli olduğunu söylemeliyim. Aşk, aksiyon, macera ve gizem sevenlere tavsiyemdir #kitabınkonusu Tanem Sancaktar, kendi ayakları üstünde durmaya çalışan dik başlı ve aynı zamanda mükemmeliyetçi bir kadındır. Bir gün kimsenin bilmediği bir nedenle yaptığı kaza sonucu tam iki yıl bir hastane odasında kalmıştır. Onu geçirdiği ağır kazadan sonra hayatta tutmayı başaran doktor Yağız Aslan olmuştur. Aile ise doktora minnettardır. Yağız Aslan, ailesini ve kız kardeşini kaybettikten sonra hayatını mesleğine adamış bir adamdır. Bir anda gelen teklif ile İstanbul’a dönme kararı almış ve en yakın arkadaşı Doruk’un onu yalnız bırakmak istememesiyle aynı evde yaşamaya başlamışladır. Aniden hastaneye getirilen Tanem ile Yağız yıllardır üzerinde çalıştığı her şeyin gerçekleşme ihtimaline tutunarak onu kendi projesi olarak görmeye başlamıştır. Tanem kaybettiği geçmişini aşkı ile dolduracak, Yağız ise hissettiklerini sonuna kadar inkar edecektir. Sancaktar ailesi ile ilgili sırları keşfedecek olan Yağız iç savaşını bir kenara bırakarak harekete geçtiğinde attığı her adımda tehlikeye sürüklenecek, çaresiz bir aşkın pençelerinden kurtulamayacaktır. #kitapyorumum “Kadının yaşamak için verdiği mücadele, adamın ilgisi ve en değerli şey kendisiymiş gibi bakışları ikisinin de kalplerinde bilmedikleri bir noktaya dokunacaktı” Kurgusunu severek okuduğum bir kitap oldu Başlarda olayların yavaş ve durağan ilerlediğini düşündüm 200 sayfanın ardından ise bilinmezlikler çözülmeye yalanlar bir bir ortaya çıkmaya başladı. Betimlemeleri ve olay akışındaki unsurların detaylandırılmasını
Roman-Edebiyat
2022 38. kitabı
Doktor Yağız’ın deney aşamasındaki tedavisinin ilk hastasıydı Tanem Sancaktar. Geçirdiği bir kaza neticesinde 2 yıldır komada olan genç kadın İçin hiç kimse olumlu konuşmazken Yağız hem kendine hem de tedavi yöntemine güveniyordu. Tedavi başarılı da oldu Tanem Sancaktar uyandı ama hem uyanana kadar zorlu süreçlerden geçti hem de uyandıktan sonra. Gönlünü Yağız’a kaptırması da işin piyangosu oldu Başlarda Tanem Yağız için sadece denekken onun o Gül kokusuna Yağız da daha fazla kayıtsız kalamadı Her şey yolundaymış gibi görünse de Tanem’in hafıza kaybı yaşıyor olması, Yağız’ın ailesiyle ilgili sırrı aralarında görünmez bir duvar gibi olmuştu. Tıbbi olarak hiçbir sorun yokken Tanem hatırlamamayı seçiyor, bu süreçte Yağız’ın Tanem hakkında öğrendikleri ise o duvarı biraz daha yükseltiyordu.. Aşk neleri çözer? Ne kadar sabreder? Nasıl affeder? Ana karakterin yanında yan karakterler öyle güzel işlenmişti ki kitapta, tek bir yeri bile sırıtmadı benim gözümde. 5 kitaplık bir seri #sancaktarlarserisi Eh bu kadar heyecanlı bir son olmuşken de ikinciye başlamak İçin beklemeyeceğim
Roman

Meral KırYazar · 8 kitap
Yazar 15 Mayıs 1979 senesinde annesinin tabiriyle "kirazlar henüz çiçek açmamışken" Trabzon’da doğmuştur. Beş çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlarda ailesi ile birlikte İstanbul’a taşınan yazar eğitim hayatına İstanbul’da devam etmiş, evli ve bir erkek çocuk annesidir. 15 senedir aynı şirket bünyesinde muhasebe işleri ile ilgilenmektedir. (İstikrarına hayran kalmamak elde değil). Rakamlarla arasının iyi olmasının yanında kelimelerle aşk yaşadığını dile getiren yazar bu aşkını ilk kitabı olan Aylardan Aşk (Müptela Yayınları) ile okuyucularla paylaşmak üzere yolculuğuna başlamıştır. İkinci kitabı Aşkı Seçtim (Müptela Yayınları) ile okuyucuların büyük beğenisini kazanan yazar, üçüncü kitabı için Aspendos Yayınları için anlaşmış ve Yolum Aşka Düştü ile Aspendos Yayınları'dan yayınlanarak büyük beğeni kazanmıştır. Dördüncü kitabı Aşkın Kokusunu Aldım Mayıs 2016'da yine Aspendos Yayınları'ndan yayınlanarak raflarda yerini alacaktır. meralkir.com