Hedef Sensin

Kasım 2019
Olimpos Yayınları

2023 55. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2023 03:06
Polisiye kitapları nadiren severim ve ben buna bayıldım yazar o kadar iyi yazmış ki anlatamam. Olay örgüsü, işleyişi cidden çok iyiydi bana göre yazar polisiye türünüde çok iyi yazıyor. Konusuna gelecek olursakta. Savcı Güçer aksam vakti evinde oturuyordur taa ki yan komşusunun kapılara vurma sesine kadar. Kapıya çıkar ve komşusunun sarhoştur eve girmeye çalışıyordur. Bu durumu görünce de komşusuna yardım eder evine girdirir. Sabah olur ve tam evden çıkmak üzereyken yan daireden çığlık sesi gelir yardıma gider. Vee yan dairede bir cinayet işlenmiştir. Olaylarda bundan sonra başlıyor daha fazla söylerdim ama spoilere girer belki. Okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar.
2023 137. kitabı
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ #hedefsensin #meralkir #olimposyayinlari Syf~428 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Savcı Güçer Öztürk, işlerine son bir kez daha baktıktan sonra yatmak için hazırlanırken kapısının zorlandığını fark etti. Ardından yumruklanan kapıyı açtığında sarhoş bir kadının elinde anahtarı ile kapıyı zorladığını anladı. Yan dairede yanlız bir bayanın yaşandığını biliyordu fakat hiç karşılaşmamıştı. Tabiki yardımda bulunacaktı, sonunda elindeki anahtarla yan dairenin kapısını açtılar ve kadını zar zor da olsa yatağına yatırdı ve anahtarı çıkıştaki dolaba bıraktı, evine gidip oda uykuya daldı. Sabah canhıraş biri çığlık sesiyle kendine geldi ve ses kesinlikle yan daireden geliyordu.. Savcı Güçer bina yöneticisi ve apartman sakinleri ile beraber beklerken polisi çağırdı. Kadının sesi durmuştu fakat kapıyı açmamıştı. Polis ile içeri giren savcı holde baygın bir kadın buldu. Yüzünü kaldırdığında onun dün geceki sarhoş kadın olmadığını anladı. Yatak odasında ise dün geceki kadın hunharca öldürülmüştü ve son gören de Savcı Güçer di. Evin Asıl sahibi gazeteci Zeynep Erdem, ölen kadını tanımıyordu anahtarı nasıl bu kadının eline geçmiş ve onun evinde niçin öldürülmüştü. Bu cinayet hem Zeynep hemde Güçer in geçmişini kurcalayacaktı. ~~~~Yorum ~~~~ KitapRüyası ve @serpilkirbooks yorumlarından merak edip aldığım ve sonra kalemine kurgusuna hayran kaldığım @meralkir1 in miras serisinin ilk kitabı kesinlikle harikaydı.. 2.kitabı #gerçeksensin i de yakında okuyacağım. Sonuna kadar katili merak ettim ve sıkmayan akıcı dilini çok sevdim. Kesinlikle okuyun derim 2021 /63.kitap
2021 43. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2021 19:03
#sancaktarserisi ni büyük keyifle okuduğum yazarım @meralkir ın son kitabını çekilişten kazanıp okumak ayrı bir mutluluk oldu. Kitap su gibi aktı gitti, kurgusu, olay örgüsü, polisiye yönü, araya serpiştirilen aşk tam dozunda ve çok güzeldi. Polisiye yönü ağır basan kitabın tadı damağımda kaldı desem yeridir. Yazarımızdan tamamen polisiye - gerilim öğeler taşıyan kitaplar bekliyorum Yazarın tüm kitapları tavsiyemdir. Konusundan bahsedecek olursam ünlü savcı Güçer Öztürk bir gece tanımadığı yan komşusu olduğunu düşündüğü Zeynep Erdem ile tanışır. Ertesi sabah onu yatağında vahşice öldürülmüş şekilde bulduklarında Güçer'i büyük bir şok beklemektedir. Öldürülen genç kızı bulan ev sahibi Zeynep'tir ve onun evinde ne aradığını bilmediğini söyler. Güçer şaşırmıştır Gece elinde anahtarla gördüğü öldüren kız kim? Bu vahşice cinayeti kim işledi? Hepsinin cevabı ve daha fazlası kitapta sizleri bekliyor.
2025 7. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2025 00:00
Uzun zamandır okuduğum en güzel polisiye oldu. Hem aşkı hem cinayeti tam tutturmuşlar bence. Okurken çok keyif aldım ve cidden sardı. Şimdi de direkt kuzenime verdim okuması için ;)
2020 13. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2020 01:53
Yakın zaman da okuduğum polisiye kitaplar arasında ilk sırada yerini aldı diyebilirim.. yazarın anlatımı kalemi çok hoşuma gitti kitap başlıbaşına bir solukta okunabilecek sonuna kadar katili ve katilleri arayarak geçen heyecanı hiç bitmeyen bir kitap okudum diyebilirim tavsiye ederim kitapla kalın...
2021 10. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2021 11:14
Tam da şu an harika bir kitap bitirdim. Meral Kır çok sevdiğim yazarlardan birisi. Sonuncu kitabı da gerçekten nefisti. Hele kitaplarında daha önceki kahramanlarına da yer veriyor ya bayılıyorum. Bu hikaye de kahramanlarımız adı gibi kendisi de karakteri de bir o kadar güçlü Güçer Savcı ve gazeteci kız Zeynep. Ne yazik ki korkunç bir olayla birbirlerini tanımak zorunda kalırlar. Hayatın Zeynep'ten aldıkları, almaya devam ettikleri, hayatına giren Savcı Güçer ,savcının hayatı ve korkunç bir cinayet inanılmaz akıcı , heyecanlı, sürükleyici bir hikaye olmuş. Elinizden bırakmayacağınız, harika üslubu ile güzel bir kitap okumanızı bekliyor. Heyecan ve aşk severlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Keyifli okumalar.
2021 54. kitabı
Okunma: 05 Kasım 2021 20:15
Hedef Sensin Okudum bitti. Yazarın kalemiyle ilk defa tanıştım ve beğendim. Güzel bir polisiye okudum. Polisiye yönü ağırlıklı ama içerisinde aşk da var. Aşkın olması beni sevindirdi severim aşkları okumayı. Ben karakterleri de çok sevdim Zeynep Erdem olsun Güçer Öztürk olsun ve tabii ki de yan karakterler de muhteşemdi. Evet gelelim kitabın konusuna: Zeynep Erdem (Gazeteci) yatağında hiç tanımadığı bir ceset bulur. Katil neden Zeynep Erdem'in yatağında bir kızı öldürüyor amacı neydi? Öldürülen genç kızı en son Savcım (Güçer Öztürk) görüyor. Kendini suçlu hisseden Güçer işin peşini bırakmıyor. Katili bulmak sanıldığından daha zordu. Savcım katili bulmaya çalışırken aşık oluyor gazeteci kıza. İkilinin diyaloglarına bayıldım tatlı tatlı atışmaları güzeldi. Lakin her iki karakter de beni sinirlendirdi. Evet ikisinin yaptıklarını doğru bulmuyorum. Zeynep Erdem öncelikle birisi sana içini açıyorsa bunu kullanma kızım. Evet gazeteci olmak her malzemeyi kullanmak gerektirirde. Ama duyguların ön plandaysa kullanmasan iyiydi. Başta sana kızsam da daha sonradan nedenlerin benim için yeterli oldu kızgınlığımın geçmesi için. Savcım kusura bakmada herkesin içinde söylediklerin affedilemez. Bir özelin varsa özel olarak kalmalı. Seni daha farklı hayal etmiştim. Beni sadece söylediklerinle hayal kırıklığına uğrattın. Haklıydın kızmakta ben de kızdım ama sözlerin.... Neyse susuyorum bu konuda. Zeynep sen çok güçlü bir kadınsın. Yaşadığın onca şeye rağmen ayakta durmayı başarmışsın. Sevgiye hasret büyümüşsün o yüzden sevildiğinde ne yapman gerektiğini bilemedim. Olur böyle şeyler. Yine de çabalaman çok güzeldi. Evet katil yine hiç mi hiç tahmin etmediğim birisi çıktı. Yahu bir kerede bulayım yok nerede. Zaten bulsaydım bu kadar güzel olur muydu kitap orası da ayrı bir muamma. Okuyun
2020 115. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2020 09:46
Merhaba arkadaşlar Bugün size kalemine bayıldığım bir yazarın yorumuyla geldim Kitapta neler yoktu ki, aşk, polisiye ve gizem. Akıcı ve sürükleyici bir kitaptı. Biraz konusundan bahsedersem, Spoiler içerir ona göre Gazeteci Zeynep, işte sabahladığı bir gün eve geldiğinde yatağında tanımadığı bir kadın cesedi ile karşılaşır olaylar böyle başlar. Zeynep, 3 yaşında babasının onları terk etmesi ve annesinin de 5 yaşında iken intihar etmesi sonrası 13 yaşına kadar anneannesi ile kalır tabi ölümler ayrılıklar peşini bırakmaz Zeynep'in anneannesini de kaybeden Zeynep, teyzesinin yanında reşit olana kadar kalır. Sonra hem çalışıp hem okur. Ve yapmaması gereken bir şey yapar. Babasının peşine düşer. Ve istenmeyen çocuk olan Zeynep, babasının gözüne girmek için, sadece birazcık sevilmek için neler yapar neler ama bu kadar gaddar bir babaya ne yapsan fayda etmez. Zeynep çok güçlü bir kadındır. Vazgeçmez asla. Savcı Güçer'in bir gece kapısı çalar ve karşısında sarhoş yan komşusu olduğunu zannettiği bir kadın görür. Kadın ayakta zor duruyordur. İnsanlık görevi deyip ona yardım eder kadını onun yatak odası sandığı yatağa yatırır ve evine döner. Sabah yan daireden duyguyu çığlık ile işler karışır. Dün yatağa yatırdığı kadın aynı yatakta ama bu sefer ölüdür. Hemde çok kötü bir şekilde bulunur her yer kan gölüdür. Kadının parmakları kesilmiştir. Vücudunda ki kesikler hem çok hem de çok derindir makdulü son gören kendisi olduğu için, hem tanık hem de katil zanlısıdır. Savcı Güçer'in katili bulmak için canla başla çalışması sırasında sizde onunla katili arıyorsunuz okurken. Olaylar o kadar karışıktı ki yok artık dediğim yerler çok oldu. Sonuca ulaşılması çok uzun sürdü. Bu arada Güçer hem katili arar hem de Zeynep ile aralarındaki çekimden uzak durmaya çalışır. Aşk, çaldı mi kapını
2020 32. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2020 06:45
Önce kitabı doğru kategorize etmek gerekiyor bence. Polisiye mi aşk mı? Polisiye boyutu kendi içerisinde çelişkilerle dolu, katil tabiki yakalanıyor ve tüm gerçekler ortaya çıkıyor ama biraz yavan. Kurgu başarılı değil. İsimlerin Türkçe olması dışında sanki Amerikan bir polisiye okuyor hissine kapıldım. Gerçi bu kitapta polisler donut yemiyor ya da takipteyken arabada hamburger tüketmiyor ama bir -mış gibi havası var, fazlasıyla yavan. Kitap böyle mi okunur? Bunu bilmiyorum. Okunmaz belki ama yerli ya da yabancı bir çok polisiye kitap okudum. Beğendiklerim kendi içinde özgün olanlardı bu ise dünyaca ünlü bir tablonun röprodüksiyonu gibiydi. Özellikle olayın çok yavaş çözülmesi ki aslinda süreyi kastetmiyorum arka arkaya başarısız tahminler, bir şeylerin etrafında aynı tonda dolanmalar tabi yazar 'vay canına!' dedirtmek için çok uğraşmış ama bir yerden sonra gerçekten okumak yorucu oluyor. Bu kitap iyi bir polisiye değil. Yine bu öznel bir ifade, mutlaka bu olayların etkileyeceği kimseler vardır. Ben etkilenmedim. Defalarca kitabı kaldığım sayfada bırakmayı düşündüm. Peki bir aşk kitabı mı? Aşkın kişiden kişiye değişen tanımı vardır ama bir de genel bilinen bir tanımı vardır. Aşk özlem, hasret, kavuşma arzusudur. Bunlar yoksa orda aşk olmaz, bağlılık sevgi olur belki ama aşk bir tutkudur. Kahramanlarımız hasret olmadan, kaçıp kovalama olmadan hızlıca aşık oluyorlar. Üstelik Zeynep yatağında hiç tanımadığı bir kadının cesediyle karşılaştıktan sonra. Tamam çocukken ölümle karşılaşmış ama bir insan ne kadar soğuk kanlı olabilir ki? Diğer yandan da savcı soruşturma yürütüyor gazeteci kız ise gazetesi için bir yazı yazma derdinde, tabi bir güvensizlik var ama bunun yanında enteresan bir samimiyet. Az önce dediğim gibi, tutku olmadan, hasret olmadan, hızlı bir kavuşma ama
Çok Okunası.....
2019 105. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2019 06:26
Yine yeni ve yeniden Meral Kır kitabı okumanın heyecanını ve keyfini yaşıyorum. Her kitabında olduğu gibi kitabı elime aldım , hem bitmesin diye azar azar okuyayım diyorum, hem de merak ve heyecanla tekrar alıp okuyarak sabırsızlıkla okuyup bitirdim. En son kitabı Mehmet Sancaktar ve Komser Esmer'den aşina olduğumuz Savcı Güçer ve acar gazeteci Zeynep Erdem'in aksiyonu, polisiye gerilimi tavanda seyreden hikayesini okuyoruz bu kitapta. Güçer'e komşu olarak taşınan Zeynep'in yatağında hiç tanımadıkları bir kadın cesedi bulunur, üstelik el parmakları , parmak izi alınamayacak şekilde tabiri caizse koparılmış. Hikaye böyle başlarken bambaşka olayları peşinde getiren olay akışı okuru kendine hapseder. Birden fazla ters köşe yapan yazara kocaman gönül dolusu alkış vallahi. Nası yaa dememek elde değil olay akışıyla son derece sürükleyici bir kurgu. Umarım sevgili yazarcım bir sonraki kitabı için çok bekletmez ben ve benim gibi hayranlarını.

Meral KırYazar · 8 kitap
Yazar 15 Mayıs 1979 senesinde annesinin tabiriyle "kirazlar henüz çiçek açmamışken" Trabzon’da doğmuştur. Beş çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlarda ailesi ile birlikte İstanbul’a taşınan yazar eğitim hayatına İstanbul’da devam etmiş, evli ve bir erkek çocuk annesidir. 15 senedir aynı şirket bünyesinde muhasebe işleri ile ilgilenmektedir. (İstikrarına hayran kalmamak elde değil). Rakamlarla arasının iyi olmasının yanında kelimelerle aşk yaşadığını dile getiren yazar bu aşkını ilk kitabı olan Aylardan Aşk (Müptela Yayınları) ile okuyucularla paylaşmak üzere yolculuğuna başlamıştır. İkinci kitabı Aşkı Seçtim (Müptela Yayınları) ile okuyucuların büyük beğenisini kazanan yazar, üçüncü kitabı için Aspendos Yayınları için anlaşmış ve Yolum Aşka Düştü ile Aspendos Yayınları'dan yayınlanarak büyük beğeni kazanmıştır. Dördüncü kitabı Aşkın Kokusunu Aldım Mayıs 2016'da yine Aspendos Yayınları'ndan yayınlanarak raflarda yerini alacaktır. meralkir.com