2023 80. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2023 20:06
Kitap, kalıtsal aile travmalarımızın hayatlarımızdaki yansımalarını ele alıyor. Yani üstesinden gelemediğimiz korkularımızın, anksiyetelerimizin, belli davranışlarımızın sebeplerinin geçmiş aile yaşantılarından kaynaklanabileceğini söylüyor ve bunları nasıl keşfedeceğimiz konusunda bazı alıştırmalar sunuyor bize. Ben bu kitabı okumadan önce X'te bir okurun yorumuna denk gelmiştim, kitabın bize bazı şeyleri keşfetmemiz konusunda yardımcı olduğunu fakat bunları çözümlememiz açısından yeteri kadar bir şey sunmadığını bu yüzden de ticari amaçlı yazılmış olabileceğini söylüyordu. Ben bu yoruma şu açıdan katılmıyorum, kitaptaki alıştırmalar sayesinde bulduğunuz travmanız eğer aile yaşantılarından kaynaklanıyorsa, çözüm önerileri aslında yazarın anlattığı vakalarda gizli, ama bu yol sizi her zaman aile travmalarına çıkarmayabilir. Eğer bir davranışınızın, korkunuzun farkına vardıysanız ve bunu çocukluk yaşantınızla ilişkilendirdiyseniz ya da başka bir şeyle o zaman daha çok tetiklenme ihtimaliniz olabilir. Yine o durumlar için de geçerli olabilen bazı öneriler var ama ben bunları yeterli bulmadım ki bu da normal çünkü kitap haliyle kalıtsal travmalar üzerine yazılmış. Bunlar haricinde kitap içimizdeki birçok karanlık noktaya ışık tutması açısından bence kıymetli, ben okurken çoğu yerde baya etkilendim. Hiç edinmediğiniz bakış açılarını sunuyor size ve bazı aydınlanmalar yaşıyorsunuz. Hissettirdikleri ne kadar ağır olsa da bence bu kitap mutlaka okunmalı.
Seninle BaşlamadıMark Wolynn · Sola Yayınları · 202218,1bin okunma