Kitabı beğenmedim, ortalama buldum. Hatta bazı açılardan ortalamanın altı olduğunu düşünüyorum bu sebeple 4 yıldız verdim birazdan hepsini detaylıca anlatacağım. Olay örgüsünde ve kurgusunda mantık hataları ve aşırı saçma yerler vardı. Merak uyandırmak için de karmaşıklık kullanılmış, olay örgüsünü toparlamak okuru biraz yoruyor "Bunu neden yaptı?" "Ne alakası var?" "Nasıl?" sorularını sorduğum çok yer oldu. Ortaya bir sürü isim çıktı bu kafa karışıklığına neden oluyor. Ben de merak uyandırmak yerine okuma isteğimi azalttı. Bazı betimlemeleri de sıkıcı ve gereksiz buldum. Bazı yerlerde kitap gerçekten beni heyecanlandırmayı başardı "Ne olacak acaba?" diye merak ederek sonraki bölüme geçtim ama geneline baktığımızda bu küçük heyecanlar benden yüksek puan almasına yetmedi. Tavsiye edeceğim bir kitap değil. Zaman kaybı.
BURADAN İTİBAREN SPOİLER
Öncelikle söylemek istiyorum ki yine polisin işini yeterince iyi yapmadığı, kolay yolu seçtiği, detayları göz ardı ettiği, polis güçlerinin yeterince akıllı gösterilmediği, olayın çoğunu polis yerine bir vatandaşın çözdüğü bir romandı. Bu durum okurken çok sinirimi bozdu. Abi yani neden ölen kızın tüm öğretmenleriyle ve yakın arkadaşlarıyla görüşmezsin ki? Ve bu bir sivilin aklına gelir?! Neden fazlaca delil olmadığı hâlde öyle gibi göründüğü için vakanın intihar olduğuna inanarak detaylıca araştırma yapmayıp zaman kaybedersin ki?! Bunlar kesinlikle çok can sıkıcı mantık hatalarıydı.
Katil de çok önemli bir profesör çıktı. Çok daha önce bu adama ulaşmaları gerekirdi. Amy ve ailesini araştırırken babasını hemen bulmaları gerekiyordu. Adamı zaten biraz araştırsalar her şey hemen ortaya çıkacaktı. Adamın yakalandığı kısım çok güzeldi.
Adam karısının ve kızının İspanya'ya gittiğine herkesi ikna etmiş ama gerçekten bu nasıl mümkün olabilir? İş yerinden sadece bir e-posta ile ayrılmış! Hiç mi yakın arkadaşları, akrabaları yok? Kimse sormuyor mu "Bu insanlardan haber alamıyoruz uzun zamandır. Başlarına bir şey mi geldi?" diye?! Kadının ailesi de mi hiç sormadı? Neden kimse durumu şüpheli bulup polise gitmiyor? Bu kısım kesinlikle aşırı saçmaydı.
Adam görevli polisler Gibbs ve Sellers'ı görüp, onlara yalan söylediği hâlde hiçbir şey olmamış gibi karakola geliyor?! Hiç mi yakalanma endişesi v.s hissetmiyor? Onu göreceklerinden ve tanıyacaklarından şüphe etmiyor? Gerçekten aşırı saçma bir kısımdı burası da.
Sally karakterini hiç sevmedim. Nick'in gerçekleri öğrenmesini çok isterdim. Evli insanlar macera yaşayıp dinlenmek için eşlerini mi aldatmalı yani? Onu dışında polise gitmemesi ve ve olaylar hakkında yalan söylemesi de cidden aşırı sinir bozucuydu. Adamın onu kaçırdığı evden tam kaçacağı sırada polise gidemeyeceğine ve bu şekilde etrafta dolaşamayacağına karar verip esir tutulduğu evde duş aldı ve giyindi! Korkunç bir durumdan kaçmayı başarıyorsun ve yaptığın şey ne? "Polise gidemem, böyle etrafta da dolaşamam." diyerek kaçtığın eve geri dönüp duş almak! Gerçekten aşırı saçma bir durum yaa!
Charlie ve Sam arasında da bir ilişki var ama bir reddetme durumu yaşanmış ve üstüne hiç konuşmamışlar! Hayır yani neden?! Bir problem varsa konuşup halledin işte!
Sally'nin arkadaşı Esther karakteri çok iyiydi.
O korkunç günlüğü yazan kadın Encarna'nın düşünceleri gerçekten çok korkunçtu! O günlük, o ve kızının başına gelen olay gerçekten çok korkunçtu. Adamın tüm bu yaşadıklarından sonra böyle bir cinayet işlemesi ve diğer küçük kızı da öldüreceğini ama uzakta olduğu için öldüremediğini söylediği kısım da çok korkunçtu.
Gerçekten güzel bir kitap değildi. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bence vakit kaybı. Ortalamanın altında, vasat bir kitaptı. Bu yazarın yazdığı başka bir kitabı da asla okumayı düşünmüyorum. Aşırı mantık hatası ve saçmalık var çünkü.
Yanlış AnneSophie Hannah
Tam anlamıyla benim düşüncelerimi yazmışsın kitap bana gorede aşırı durağan yer yer sıkıcı ilerledi dedektifler desen çoğu zamanini girgir ve lak lak ile geçirdi benim puanım da 4 üzerinden 3 anca o da okadar zaman verip okudum diye nsms