2023 19. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2023 17:11
Herkese merhaba! Yeni yılın ilk kitap incelemesini yapalım o zaman. Limon Ağacı’na büyük bir beklentiyle başladım. Evet kabul etmek gerekirse kitap fena değildi, hatta insanın içine dokunuyor diyebiliriz. Ama bir çeviri bu kadar mı kötü olur. Sırf çeviri yüzünden bitmedi resmen kitap, ilerlemedi. Ancak bu bu durum kitabı okumanıza engel olmasın. Çünkü buna rağmen çok seveceksiniz. Kitabın konusu elbette çok güzeldi. Hele ki bu savaş sürecinde. Filistin topraklarına yerleşen Avrupa Yahudileri’nden ve sonrasında Filistin topraklarının nasıl bölünüp bir İsrail devletinin kurulduğundan bahsediyor. Bu süreçte Arap bir ailenin evlerini bırakıp gitmek zorunda kaldığı o süreci ve evlerine yerleşen Bulgar Yahudileri’nin hayatını, sonrasında evin asıl sahibiyle nasıl bir dostluk kurdukları üzerinde yoğunlaşmış. Tümüyle yaşanmış ve gerçek kişilerin yaşadığı süreci anlatan bu kitap öncesinde de dediğim gibi insanın ruhuna işliyor. Bir bakıma kendinizi her iki tarafın da yerine koyuyorsunuz. Avrupa’da istenmeyen Yahudiler, vatanlarından olan Filistin’liler. Kitap bitince ne uğruna olursa olsun yapılan savaşları bir kez daha kınayacaksınız.
Edebiyat & Roman
Limon AğacıSandy Tolan · Pegasus Yayıncılık · 20227,8bin okunma