Kitap okuma hedefime ulaşamadım diye çokça ileti gördüm. Lakin naçizane tavsiyem; önemli olan bir sayıya ulaşmak değil o yıl okuduğunuz kitaplar içersinde size bambaşka bakış açısı kazandıran, sizi daha güzel bir siz yapan,,, bir tane olmuş olsa dahi kitap okumanız. Zira bazen 10-20 kitap okusak dahi bizi harekete geçiren tek bir cümleye dahi ulaşamıyoruz ..
4 +1'leme
Hedefin insanı daha fazla okuma yapmak için tetiklediği kabul edilebilir ama okunanların ne kadarı düşüncelere, görüşlere, yaşama nüfuz edip bizleri dünden olumlu anlamda ne kadar farklı kılabiliyor bu daha mühim olsa gerek. Hipodromdaki yarış atı misali sürekli hedef kamçısıyla koş, koş, koş; oku, oku, oku garip bir durum. Bir durup etrafa bakıp, bilader ben nereye bu hızla koşuyorum demeli(atın iç sesi:))
Ayşe
Çok güzel ve yerinde bir tespit olmuş, insan okuduğu minvalde tefekkür etmeyi bilmeli, hatta buna en az okumak kadar vakit ayırmalı .
Ben hedeflere bakarken kitap sayısına değil de, sayfa sayısını inceliyorum. 50 kitap okuyan var, 15bin. sayfa 200 kitap okuyan var 5 bin sayfa. Her şeyi geçtim de bir kitap bende iz bırakmıyorsa onu okuduğumdan saymam. Ve verimli bir yılı geride koymuş olmanın huzuru var. Hedeften ziyade çok güzel kitaplarla tanıştığım için🌼
Ayşe
Kitabsever çok incesiniz, teşekkür ederim:)🪷💫
Bana yeni bir kapı, cam açacak sadece bir cümle için bin sayfa kitap okumaya razıyım. O cümleyi bulana kadar bol bol okuyacağım..
Bulmak için değer ..
Kesinlikle katılıyorum🙏 okuduğumuz kitap bittikten sonra bizi düşündürmüyorsa bir sayıdan ibaret kalıyor bu da bize bir fayda sağlamıyor maalesef.. 😣
Ayşe
Ne yazık ki öyle, teşekkür ederim 🪷💫