···Okunma: 02 Ocak 2024 00:00 Her yerde gördükten sonra hevesle başladığım kitap. İlk sayfalardan okuru bir heyecanın içine alıyor ve doğru betimlemeler ile kitap bitene kadar o heyecan-adrenalin hiç kesilmiyor.
Kadın karakterimiz Violet fiziksel açıdan kırılgan bir yapıya sahip keza annesi ve kardeşleri gibi binici olmak için yetiştirilmiyor bu yüzden kimse onun binici olarak hayatta kalacağını düşünmüyor. İlk sayfalardan başlayarak Vi bu düşünceleri yıkmak uğruna gardını elinden asla düşürmüyor kırgınlığını sağlam zihniyle alt ediyor. Yaptığı akıllıca planlar çok kez kendisini kurtarıyor. Kitap iyiliğimizi düşünüyor gibi gözüken herkesin aslında böyle olmadığını yavaş yavaş yüzümüze vuruyor bir de.. Aşk konusunda kimisine göre hızlı ilerleniyor ama bana kalırsa onca savaşın döndüğü ortamda gayet normaldi ki her şey ufak ufak ilerlemişti ve belliydi.
Özellikle ejderhaların konuşmaları kitabı sıkıcılıktan kurtarıyordu. Uzun bir rs döneminde elimde su gibi aktı.
*minik spoi noktaları*
Ve ve ejderhalar, Tairn egosunu muhteşem yöneten bir ejderha. Espri anlayışına, ‘ona dokunursan seni yok ederim’ mizacına kadar tek bir kusuru yok. Andarna ise tam bir bebek konuşmaları satır arasına şeker serpilmiş gibi duruyordu. Tabi diğer ejderhalar da kusursuz işlenmişti, fazla spoiler olmaması adına bu ikili üzerinden bahsettim biraz.
*ejderha ateşinde yanman dileğiyle sevgili Dain.*