2024 1. kitabı
Herkse merhaba Bugün sizlere @halilhilalaslntas'ın kaleminden muhteşem bir kitap yorumu bırakıyorum. Kitabımız Göbeklitepe Asalı yol iki zamanlı bir kurgu. Birinci zaman günümüz, ikinci zaman ise milattan önce.. Ailesini kaybeden Sümer bir üniversite öğrencisidir. Alya ile çok güzel bir dostlukları vardır. Ama Sümer'in ki daha çok dostluktan da öte bir şeydir. Ve bu dostlukları zamanla aşka dönüşür. Sümer'in hayali Alya ile evlenip mutlu bir hayat sürmek ve Ankara'ya yerleşmektir. Başlarda çok güzel hayatları vardır Aus halkının üyesinin. Taa ki Maular gelene kadar. Yöre halkına vahşice zarar verme, Tanrı'ya insanı kurban etme ayinleri ile halkı sömürmektedirler. Kendi bölgelerinde artık yabancı gibi hissetmeleri, bu düzenin daha böyle ne kadar devam edeceğini düşünen Ba kaçma planları yapar ve arkadaşları ile kaçarlar. Vee işte buradan sonra Ba ve Sümer'in yolları kesişir. Ve bu ikilinin yaşam mücadelesinde bizleri neler beklemektedir? Okurken kitabın nasıl bittiğini anlayamadım. Film tadında harika bir eser olmuş. Kesinlikle çok severek okudum ilgiyle. Sizlerede tavsiyedir. Kısa ama bir o kadar da etkili bir kitaptı.. Kesinlikle gidip görmek istediğim yerlerden biri oldu. Kuşkusuz bu etkileyiciliğinin yanı sıra, kazılarda tarih öncesi yaşama dair elde edilen her türlü veri ve bilimsel sonuç insanlık tarihi açısından da büyük önem taşımaktadır.
Göbeklitepeİbrahim Halil Aslantaş · Cinius Yayınları · 202317 okunma
1 +1'leme