2023 27. kitabı
Okunma: 21 Eylül 2023 21:53
Bir zaman makineniz olsa geçmişe mi gitmek isterdiniz geleceğe mi? Zaman yolcusu adlı kahramanımız icat ettiği zaman makinesiyle 802701 yılına gider. Ama bulduğu gelecek onu hayal kırıklığına uğratır. (Geleceğe dair bazı tahminlerde bulunuyor.) H. G Wells den okuduğum ilk kitaptı. Yazar daha Einstein’ın görelilik teorisi ortaya çıkmadan önce bu kitabında Uzay'ın üç boyutundan bahsetmiş ve 4. boyutun da zaman olduğunu belirtmiş. Bir nevi Albert Einstein'dan önce hayal ettiklerini 1895’te yayımladığı bu kitap ile ortaya koymuş. Yazarın hayal gücü ile birlikte fizik, biyoloji, felsefe ve sosyoloji konusundaki bilgisi ve yeterliliğine hayran oluyorsunuz. Bakalım bilimsel ve teknolojik gelişmeler bizi nereye götürecek? Yazıldığı döneme göre (1895) gayet başarılı bir bilim kurgu diyebilirim. Kitaptan uyarlanarak 1960 ve 2002 de iki film çevrilmiş. Ben kitap bitince 1960 yapımını izledim. Kitap kadar olmasa da çekildiği yıla göre fena değil
Zaman MakinesiH. G. Wells · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202437,2bin okunma