Sen bir romansın kendine gel!
2023 5. kitabı
Roman diye başlayıp okurken yorulmak. Karakterlerle beraber sürekli beyin jimnastigi yapmak. Her bölümde fikir değiştirmek. Söze bağlılık bu derece mi olmalı yoksa akılla bir cizgi çekilmeli mi diye sürekli kendine sormak. Bürodakilerin hiçbir zaman fikir değiştirmeyip dışarıdaki karakterlerin gel-git yaşaması. Böyle bir büro gerçekten olsaydı dünyamızda ne gibi bir değişiklik olurdu merakı. Ve bitirince daha çok Jack London kalemi okuma isteği Bu arada yazarımız aslında kitabı bitirememiş. Ve sonunu başka bir yazar getirmiş. Ama nereden itibaren el değiştirdi onu bilmiyoruz. Tek bildiğimiz dikkatli bir okur, sonlara doğru tarzda bir farklılık olduğunu anlayabilir. Jack London
Roman
Suikast BürosuJack London · Sel Yayıncılık · 20232,762 okunma
Okumaya değer mi sizce?
Hübanur Gültekin
Ben, sana beyin jimnastiği yaptırıp zihin açan kitapları sevdiğimden zevkle okudum. Büro sakinleri kendi aralarında sık sık felsefi tartışmalar yapıyorlar. Sonrasında arkadaşlarımızla tahlilini de yaptık ve orta fikirde anlaşamadık(hikayenin ana ekseni olan "sözüne-inancına sıkı sıkıya bağlı olmak" konusunda). Bu tip kafa karışıklıklarını seviyorsanız tavsiyemdir yoksa tam aksine sıkılabilirsiniz. Ama ben iyi ki okudum diyebiliyorum.