2024 3. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2024 19:49
beklentisiz ve anlık başladım kitaba, daha önce görmemiştim bile ama ilgimi çekince de hemen başlamış bulundum. pişman da olmadım açıkçası şu sınav stresinde iyi geldi bana okurken keyif aldım. bazı şeyleri bilerek başlasamda kitabın ilk bölümleri beni şaşırttı nedense bunu beklemiyordum. pek hoşuma da gitmez bu olay ama hem zaten biraz karşılıklı bir durum da söz konusuydu bu yüzden çok gözüme batmadı. nasıl bir kitap olduğunu ve aynı zamanda karakterin geçmişini de bildiğim için bu öldürme mevzusu beni rahatsız etmemişti ta ki bir yere kadar... o sahneyi okurken ciddi anlamda şok geçirdim tamam öldür ama kafasını kesmek? bedeninden ayırmak? yalnızca kafasını elinde tutmak?? okurken sahne gözümde canlandı zaten bir süre aşamadım bunu. bir savaşta ya da fantastik bir evrende de değiliz ki aniden bunu okuyunca kendime gelemedim ne gerek vardı böyle bir sahneye sadece öldür işte... neyse, kadın karakteri de sevemedim maalesef ki. özellikle az önceki bahsettiğim sahneden sonra okuduklarım da şaka gibiydi. biz neler yaşamışız düşündüğün şey bu mu gerçekten... ayrıca katil olduğunda daha farklı bir tepki bekliyordum sanki her gün adam öldürüyormuş gibiydi. kısa bölümlü kitapları da severim ama bunda bazen bölüm bir sayfayı bile doldurmuyordu bu kadar kısa da olmasın yani. dizi izlerken araya giren reklamlar gibi hissettiriyor böyle bağlı kalamıyorum. olumsuz düşüncelerim bu kadardı uzatmış olabilirim her zamanki gibi, bitirdikten hemen sonra yazdığım her sefer böyle oluyor çünkü. ilginizi çektiyse bir şans verebilirsiniz oldukça akıcı bir kitap okurken sıkılmadım. Hans yaşadıklarıyla ve hissettikleriyle üzüldüğüm bir karakter oldu. karakterin duyguları da bana geçti çoğu yerde onun acısını hissettim ve anladım. dürüst bir kişiliğinin olması da beni ayrı mutlu etti buna da değinmeden geçemeyeceğim. sevdiği kadından asla bir şey saklamadı ve her şeyi olduğu gibi anlattı, içini döktü. sevgisini, değer verdiğini de hep gösterdi güzel bir karakterdi. Cassie kötü yemekler yapmasına rağmen atmadan her defasında hepsini yemesi de ayrı tatlıydı. ilk üç kitaptaki karakterleri burada görmek de güzeldi onları okumak çok keyifliydi diğer kitapları da okuyacağım bu yüzden merak ediyorum. kitabı okurken puan konusunda çok kararsızlık yaşadım hep bir yükselip indi ama daha çok keyif aldığım ve sonunu da beğendiğim için bu puanı vermek istedim.
HansS. J. Tilly · S.J. Tilly LLC · 022 okunma
5 +1'leme