Puan vermedi·128 syf.····Okunma: 10 Ocak 2024 21:34 Merhaba sevgili kitapseverler
Suzan Defter, Ayfer Tunç'tan okuduğum ikinci kitap. Daha önce "Kapak Kızı" adlı kitabını okumuştum ve kalemini sevmiştim. Devamı olan iki kitabı bir türlü alıp okuyamadım. Bu da merak ettiğim bir kitaptı.
Ben Suzan Defter'i çok sevdim. Günlük tarzı kitaplar benim hoşuma gider. Tek sıkıntı iki ayrı günlüğün aynı günlerinin yan yana olması. Okurken bir ileri bir geri gitmek. Hangisinde olduğunu takip etmek biraz zor oldu.
Kitapta Ekmel Bey ve Derya'nın günlüklerini okuyoruz. Aynı gün için iki farklı kişinin hissiyatını okumak, aynı şeylere bakış açılarından farklılığı fark etmek, hatta anlatılanları bazen birbirinden çok ayrı şeyler olmasını okumak güzeldi. İki yalnız insanın her gün görüşerek birbirlerine hayatlarını anlatmalarına ve böylece acılarına, kederlerine, özlemlerine, yapmak isteyip de yapamadıklarına en çok da yalnızlığın onlara neler hissettirdiğine şahit oluyoruz. Bir de Suzan'ın bir türlü vuslata erememiş büyük aşkına.