Puan vermedi·240 syf.····Okunma: 14 Ocak 2024 12:15 Kıskanmak bitti ve çok sevdim. Türk edebiyatı okudukça zihnimde, kalbimde bazı boşluklar doluyor gibi hissediyorum.
Adından da anlaşılacağı üzere kıskançlık temelinde oluşturulmuş bir kurgu var. Ama bu konu günümüz psikologlarının çok sevdiği şekilde işlenmiş. Kıskançlığın nedeni çocukluğa iniyor yani anneye. Halit ve Seniha kardeşler. Halit çok "güzel" bir çocuk, kız güzelliği var denilenlerden. Seniha da bir o kadar "çirkin". Sadece çevreden değil aileden de bu güzellik ve çirkinlik olguları çocuklara yansıtıldığı için Seniha mutsuz, Halit ise gereğinden fazla ilgi gördüğü için bencil ve burnu havada. Sadece güzellik çirkinlik de değil aslında. Göze batacak şekilde ayrımcılık da yapılıyor, Seniha okutulmuyor, Halit yurtdışında eğitim görüyor, aile para göndermek için Seniha'nın çeyizliklerini satıyor vs. Ama yine de Seniha'nın fedakarlığı karşılık bulamıyor. Anne ile baba öldükten sonra bu iki kardeş, kardeş olmaktan çok iki yabancıya dönüşüyor. Halit her zamanki Halit aslında ama Seniha düşman yüzünü göstermeye başlıyor. Devamını da kitaptan öğrenin her şeyi anlatmayayım. Çok severek okuyacağınızdan eminim, tavsiyemdir.
Kitapla kalın.