2024 3. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2024 20:42
Uzak Doğu Edebiyatı'nın mücevheri sayılabilecek efsanevi bir kitap. Beklentim yüksekti zaten çünkü adını duyuran bir kitap olduğunu biliyordum. Başladığımdan beri her an okumak için fırsat kovaladım ve okuduğumda da elimden bırakamadım. Bu nasıl bir anlatım tarzı, bu nasıl bu akıcılık, bu nasıl bir sadelikkk. Kitap resmen su gibi akıyor. Olayların akışı sizi alıp beraberinde götürüyor. Etkileyici olan bir diğer şey de her sayfada tuhaf bir şekilde 'nereden nereye be Fugui' diyebiliyorsunuz. Zamanım olsa tek solukta okur bitirirdim ama her boşlukta elime aldığımı söylemek istiyorum ve silip süpürdüm. Üstelik ben uzun zamandır böyle bir kitap okuduğumu da hatırlamıyorum. İlaç gibi geldi diyebilirim. Baştan sona tekrar tekrar sıkılmadan okuyacağım kitaplar listesinde. Ben kitap okumaya yeni başlayacak olan birine ilk sırada gönül rahatlığıyla önerebilirim. Sadece alın ve okuyun. Fugui'nin ilk başlardaki davranışları sinir bozucu olsa da daha sonra yaşadığı olaylar ona üzülmemi gerçekten sağladı. Ne ekersen onu biçersin kitabı bu, ne eksik ne fazla. 'Yaşamak' art arda birçok dile çevriliyor, ödüller alıyor ve birçok ülkede çok satanlar katagorisinde en etkileyici romanlar arasında boy gösteriyor. Şunu da eklemek istiyorum, bu tarz kitaplarda çevirmenler ve yayınevleri de devreye giriyor haliyle. Çevirmen Bahar Kılıç yayınevi ile birlikte gerçekten mükemmel bir iş çıkarmış. Kitabı o kadar duru, o kadar akıcı, o kadar sade bir şekilde dilimize çevirmişler ki okurken takılmadım, anlama zorluğu çekmedim. Kitabın içinden, olayların akışından çok da bahsederek spoiler vermek istemiyorum. Umarım alırsınız. Lütfen alınnnn. Kütüphaneden alınnn, bir yerlerden satın alın, arkadaşlarınızda varsa alın mutlaka okuyun. Pişman olmayacaksınız. Yaşamak Yu Hua
İnsan ve Hayat
YaşamakYu Hua · Jaguar Kitap · 202670,3bin okunma