Doğruluk Cadısı (ben kendisinden razıyım)
2024 5. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2024 16:42
Susan Dennard Henüz üçte biri bile bitmedi ama ben bu kitabın bu seneki favorilerim arasına gireceğinden oldukça eminim. İlk sayfadan itibaren olağanüstü akıcı ilerliyor ve bir sayfada bile sıkmıyor. Sahip olduğu nadir gücü herkesten saklamak ve peşindeki düşmana karşı dikkatli olmak zorundaki Safiya'nın kendini en iyi şekilde savunmayı bilip etrafındaki herkesten daha güçlü olması, kavmini terk ettiği için kavmi tarafından öldürülmek istenen Iseult'un dik duruşu, Merik'in varisi olduğu ülkeyi savaşa sürüklemek isteyen kız kardeşine karşı ülkesini korumaya çalışması vesaire çok iyi işlenmiş. Ay o balo sahnesi de neydi öyle♤ Henüz bitirmeden bu kadar kesin konuşma derseniz; eğer okursanız yerlere göklere sığdıramamakta ne kadar haklı olduğumu anlarsınız. Yorum girmek için okumaya ara verdim şu an ve devam etmek için sabırsızlanıyorum. Okuyun okutturun derim abi, naçizane tavsiyemdir. 24 Ocak Çarşamba güncellemesi Bitti! Beni de bitirdi ama gülü seven dikenine katlanır. Hayatımda okuduğum en efsane epik fantastikti. 400'leri yeni geçmişken bir an yanlışlıkla novella falan mı aldım diye düşündüm ve ödüm koptu ama araştırınca 4 kitap+1 novelladan oluşan serinin ilk kitabı olduğunu anladım. Seri alırken yanlışlıkla 2. kitabı almak gibi bir huyum var (bir keresinde tekli diye düşünüp aldığım kitap 12 kitaplık bir serinin 7. kitabı çıkmıştı) Okuyun okutturun demekte hâlâ diretiyorum, mutlaka okuyun. Ha bu arada serinin diğer kitapları ülkemizde çevrilmiş mi, çevrildiyse hangi yayındevinden çıktı veya Türkçe halinin PDF'ini bulabileceğim bir uygulama var mı (B2 İngilizceyle böyle bir epiği okumam çok zor) bilen varsa lütfen benimle iletişime geçsin. Kitabı yeterince övdüm burada, sıra evdekileri darlamakta. Sonuç olarak benden 10 üzerinden 10 aldı. Şimdi Ocak ayında hedeflediğim kitap sayısına ulaşamadığım için ara vermeden hemen Peter Pan Ölmeli'ye başlamaya gidiyorum.
2024 Okuma Raporları
Doğruluk CadısıSusan Dennard · Novella Dinamik · 2016104 okunma