2024 40. kitabı
Okunma: 27 Ağustos 2024 00:07
Toplum Sözleşmesi Jean Jasgues Rousseau'nun yıllar önce kaleme aldığı, temel siyaset teorileri ve toplumun temel taşı aile kurumundan başlayarak ele aldığı bir çok bilğiyi içermektedir. Okurken biraz sıkılabilirsiniz ama uzun yıllar önce nasılda günümüzü ön görerek bu fikirleri öne sürdüğüne şaşıracaksınız. Bütün toplumların en eskisi ve tek doğal olanı ailedir. İnsan özgür olarak doğar ancak her yerde zincire vurulmuştur. İnsan ırkı, aslında onu parçalayıp yemek niyetiyle koruyan bir yöneticiye sahip hayvan sürülerine bölünmüştür. Günümüzde bile demokrasi teorileri bir çok siyasi dilere öncülük etmektedir. Her özgür bireyin haklarını bilmesi ve kendini savunması için okuması gerekir. #toplumsözleşmesi#jeanjacquesrousseau#okudumbitti#okudum#kitaplarım#kütüphanem#kaprayayınları#kitapyurducom#okuyoruzçünküseviyoruz#okumakgüzeldir#okudukçabüyürinsan#kitaplarvesözleri#yazarsözleri#yazar#tavsiyekitap#önerikitap#keşfetteyim#keşfetteyiz#izmirkitapfuarı#izmir#booksofinstagram#bookstagramturkey#booksbooksbooks#bookstagramitalia#book#booksandcoffee#bookstagramkasifi
2024 Okuma Raporları
Toplum SözleşmesiJean-Jacques Rousseau · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201917,9bin okunma