Oysa bir başka kitabın sayfaları arasında yolculuk yaparken bundan iki saat evvel kapım çalındı ve beklediğim yeni kitapları getirmişti kargo . Heyecanla açtım ve çalışma masama getirip üzerine koydum kitapları. Bir an geri döndüm ve içimden bir ses al ve şimdi oku bunu dedi. Oysakıymalı makarna yapacaktım ocakta suyun kaynamasını bekliyorum. Oturdum aldım elime Güneş Özümü Alıyor ne anlatıyor acaba dedim kapakta gezdirdim ellerimi ve zorlama zihnini okumaya başla dedim. Gittim, ocağın altını söndürdüm geri geldim oturdum ve şu an gözyaşlarımı kurulamaya devam ediyorken yazıyorum bu satırları. Sanırım kurulamak da kâr etmeyecek ama taşmış bir nehir gibi bu akış. Göz pınarlarımın musluklarını bu kadar uzun zamandır kapalı tutuşuma şaşkınlığım beri yandan. Meğer tasarruf ettiğimi düşündüğüm gözyaşlarımmış beni silkeleyecek olan ve vesilesi bu eser.
Anlatmayacağım Güneş Özümü Alıyor’u
Sadece teşekkür edeceğim yazarı Mustafa Tan’a. Çünkü benim kelimelerim sığ kalacak akan koca bir nehrin yanında. Kaleminize, gönül gözünüze sağlık.
Güneş Özümü AlıyorMustafa Tan
Keyifli okumalar dilerim. Mizahın ve dramın içiçe geçtiği hayatın ta kendisi ile olan buluşmadan sonra düşüncelerinizi paylaşmanızı merakla bekliyorum. Sevgiler