Dolunayda Açan Çiçek
2024 2. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2024 22:35
Ktapta değinilen konular çok hassas. Yazarın da titizlikle ve ustalıkla yazdığını bu konuda uğraş verdiğini söyleyebilirim. İçinizde ki çiçeğe dokunuyor aya bak gülümse ama unutma mezarlığın altındakileri unutma kimsesizleri ve gözlerini kapatma dünyaya,sahipsizligr ve acıya diyor. Bir de kitapta düşünmemek elde değil çiçeği iyileştirmek mümkün muydu bir kaç yıl sonra tamamen neşe dolu olur muydu diye . Ah ayza... Üzüldüğüm bir karakter. Dünyada olmayan biri diye tahmin ediyorum. Ya da yine bizim kör olmuş görmeyen gözlerimizden mi kaynaklı bilemiyorum. Ayza olmasaydı çiçeğin karakter gelişimi büyüleyici olmazdı. Ayza olmasa çiçek aya bakıp belki de ilk defa gülümsemezdi ama a yza olmasa da çiçek bir yolunu bulup açardı. Kendi dilinde kendi kişiliğiyle kendi koşullarıyla ama ben kendisini tasvir ettiği gibi zayıf görmüyorum. O , dolunayın dediği gibi kötü şeyler başına geldiği için kötü olduğunu sanan küçük bir kız. O , güçlü ve kimseye ihtiyacı olmayan kendi ayakları üstünde variyla , yoğuyla duran biri. Kendinj gördüğünden de hissettiğinden de özel biri. Çiçeği anlamak zor ama hissetmek daha zor insan nasıl hissedebilir böylesine acıyı,kimsesizligi. Ama en önemlisi nasıl hisseder insan ayçiçeğini. 03:03 Dolunayda Açan Çiçek
Edebiyat & Roman
03:03 Dolunayda Açan ÇiçekN. G. Kabal · Ephesus Yayınları · 20205,1bin okunma