Serinin üçüncü kitabını bitirmiş olarak yazıyorum. Eğer bunları yazmazsam sinirim geçmeyecek. Çok doluyum. Kitapların da gereğinden çok puan aldığını düşünüyorum. Asla 8 yıldızlık kitaplar olduklarını düşünmüyorum.
Spesifik bir olay anlatmıyorum ama Spoiler olabilir!!
Kitap çok az fantastik ve bol romantik hatta direkt olarak romantizm üzerinden dönüyor olaylar. İlk birkaç kitabı sadece baş karakterler arasında itme çekmeleri okuyoruz. Okutan tek şey kitaplar içinde olan bir spesifik olay oluyor kitapların geri kalanı aşıkların bakışmasını okuyoruz.
Her kitapta kadın karaktere en az +1 erkek aşık oluyor ve kadın karakter de asla tam olarak sınır çekmiyor ve bir ara acaba dedim kız harem mi kuracak çünkü gidişat o yöndeydi neyse buna olan nefretimi buraya sığdıramam.
Kitapları okumamın tek nedeni erkek karakterin başka birisi olacağını ummamdı. Dedim bu değildir ya. Ama yazar kaba, saygısız, özgüvensiz ve çocuk gibi bir adamla ısrarla kızla bir araya getiriyordu. Kadın karakter zaten daha beter.
Cam şato okumuş biri olarak istemsiz olarak ikisini karşılaştırıyorum ve Vllaha, Aelin'in yanında olgunlaşmamış ergenden bir farkı yok.
Karakter gelişimini bekledim, hadi dedim bunu da yaşadın artık değiş yok hayır ergen gibi hareket etmeyi asla bırakmıyor. Olaylara çok saçma tepki veriyor ve kendini savunmayı asla bilmiyor. Sürekli olarak birinin koynunda ağlamak istiyor. Anlıyorum çok şey yaşıyor ama tamam artık güçlen dedikçe çocukça davranıyor ve saçma kararlar alıyor.
Bir de kitaplarda en nefret ettiğim şey olan kızın Aptal Aşık olması. Adama yanımda kal diye yalvarması mı dersin bana bak diye yalvarması mı dersin kızda zerre gurur yok. Kitaplar arası sinirden kafayı yiyorum.
Okumayın zaman kaydı gidin daha gururlu ve kendini savunabilen -sadece fiziksel olarak değil laflara karşı bile veremiyor o kadar ezik bir karakter- karakterlerini olan kitapları okuyun. Sinirden kafamı duvarlara vurmak istiyorum.
Sırf serileri yarım bırakamadığım için üç kitap daha okuyacağım ama kitaplardan zerre beklentim yok. Neyse ben yandım siz yanmayın bu seriden ve bu yazardan uzak durun.
SPOİLER!!!!>>>
Adam kadını çatıdan attı, kadın ölümden döndü ve bir ay sonra ona aşığım triplerine mi girdi yoksa ben mi yanlış okudum. Keşke eğitimi kabul edip, adamın öğretti becerilerle adamı öldürdüğünü okusaydık en azından içimdeki Aldrik'e olan nefret azda olsa geçerdi. Kadın Aldrik yüzünden büyü işlerine bulaştı, onu en başta eğlence amacıyla istediğini -gibi gibi tam hatırlamıyorum- ağzıyla söylüyor ve slk Vhalla olsun yeter ki sev beni triplerine giriyor çıldırıcam kız gurursuzlukta seviye atladı. Vhalla neden bir kez olsun Aldrik'i karşısına alıp sinirlenmiyor bağırmıyor çağırmıyor anlamıyorum, kitabın başlarında bir kez yaptı ama o da yani küçük bir ses yükseltmeden farklı değildi. Kıza ne yaparlarsa yapsın kin tutmuyor kimseyi suçlamıyor, gerçekçi mi bu şimdi ya. Sinirden gülüyorum okurken.