Puan vermedi·464 syf.····Okunma: 16 Kasım 2023 17:18 Selamm
Bugün #ateşpare serinin dördüncü kitabının yorumuyla sizlerleyim
Ateş'in ailesinin teknolojisi, büyük gizemini hâlâ korurken akıllara durgunluk veren bir savaşın çanları çoktan çalmaya başlamıştır. Aşkın artık Ateş'e duyduğu aşkı kabullenmiştir ama yaklaşan tehlikenin de farkındadır. Aşkın'ı seri katil olarak yetiştiren Kaptan'ın acılarla dolu sır perdesi de aralanmaya başlamıştır.
Gizemli düşmanlar, karanlık geçmişler ve mucize sanılan felakete gebe teknolojiler Aşkın ve Ateş'in etrafını sarmıştır. İkisi de en büyük düşmanlarıyla yüzleşmeye adım adım yaklaşırken aralarındaki tutku dolu sevginin ne denli büyük olduğunu da birlikte göreceklerdir. Çünkü aralarındaki kopmaz bağ; hırsın, nefretin ve aşkın ortaya çıkardığı sırlarla dolu bir acının eseridir.
Artık serinin dördüncü kitabına gelmiş olmakla birlikte yine size spoi vermemek amacıyla arka kapaktan aktardım. Serimiz hız kesmeden devam ediyor. Üçüncü kitap çok heyecanlı ve merak uyandıran bir sonla bitmişti ve dördüncüyü okumak için sabırsızlanıyordum. Ayrıca okumayı da özlemişim diyebilirim
Bu kitapla beraber işler biraz daha çıkmaza giriyor ve daha tehlikeli sulara adım atıyoruz. Her sayfayı heyecanla ve merakla çevirdim. Bu kadar çok şey yapan ve bilen o güçlü ismin kim olduğunu çok merak ediyorum. Olaylar hız kesmeden hatta daha da artarak devam ettiği için soluklanmadan okudum. Yapılan şeyleri okudukça ağzım açık kalıyor, bu nasıl bir teknoloji aklım almıyor. Gerçekten böyle olsa çok ürkütücü olurdu sanırım.
Bu kitapta sevdiğim şeylerden biri Kaptan ve Pusat'ın gözünden yazılan özel bölümlerdi. Özellikle Kaptan tam bir sır abidesi olduğu için onun hakkında birçok şeyi merak ediyordum ve öğrenmişte olduk. Maalesef ki üzücü bir hikayeydi. Pusat ise sırılsıklam bir aşık. Gerçekten Bahar ve Pusat'ı okumak bana çok çok keyif veriyor.
Keşke Aşkın ve Pusat arasında yaşanan diyologlardan şu küfürler biraz eksiltilse. Bana göre hiç yakışmıyor. Onun dışında aralarında geçen atışmalar yüzümü güldürüyor. Özellikle bir bölüm de Pusat'ın onu tanımaması ve Ateş'e söyledikleri beni çok güldürdü. Ateş ve Aşkın ikilisinden bahsetmeme bile gerek yok. Yine harikaydılar.
Yazarımız bu kitabı da öyle bir yerde bitirdi ki devamı için çok heyecanlıyım. Her kitabın sonunda merakta bırakmayı başarıyor. Serinin devamında da öncekiler de olduğu gibi heyecan duygusunun yüksekte olacağını düşünüyorum. Çünkü bu yaşananlardan sonra bizi oldukça aksiyonlu bir kitap bekliyor.
Yetişkin Okurlar İçin bir kitap olduğunu da hatırlatarak sizlere de önereceğim bir seri kesinlikle