Herkese merhabalar...
Bugün Ateşpare 4 ile geldim. Serinin ilk kitabından itibaren bu seri ile ilgili düşüncem çok sevdiğim bir seri olmadığı fakat yine de merak ettiğim için okumaya devam edeceğim yönündeydi ancak dördüncü kitaptan sonra bu durum tamamen değişti.
Kitapta ki diyaloglar okurken beni çok rahatsız etti Bu rahatsızlığı size nasıl anlatabileceğim konusunda emin değilim. Bir de bu konuşma tarzı ilk üç kitapta beni bu kadar rahatsız etmemişken neden bu kitapta bu kadar rahatsız etti bunu bende anlayamadım. Bu konuda kendimle çeliştiğimi hissediyorum.Kitapta sevdiğim tek kısımlar Kaptan, Aylin ve Pusat ile ilgili okuduğumuz özel bölüm kısımlarıydı.
Kitaplar çıktıkça direk alıp okumaya çalışıyordum fakat bundan sonra çıkacak kitapları alıp almayacağım konusunda kesinlikle emin değilim. Almayacağım deyip alabilir ya da alacağım deyip almayabilirim ben bile ne yapacağımı kesinlikle bilmiyorum. Ancak kitaplar bu kadar pahalılaşmışken kesinlikle çıkar çıkmaz almayacağıma eminim.
Keyifli okumalar...Kitapla kalın...
Kitabı çok beğendim elimden birakamadim atespareyi uzun zaman sonra özlemisim az önce bitirdim ve ağladım... Kolay kolay ağlamam ama sonu çok kötü bitti SPOİ vericem bence aşkının kafasına birşey koydular ve ateş in yaptığı 7 tane çalışma var büyük ihtimalle bir tanesu aşkın olabilir internette görmüştüm fakat kitabın sonunda anını nasi canlandırdı felan diye sordu daha çok inandım aşkın normalde intikam almazdı çünkü cidden sevmişti ama kacirdiklarinda ne yaptilaraa artık hissizlesti artık ateşpare 5 de ogrencez
Ates'in ailesinin teknolojisi, buyuk gizemini hâlâ korurken akillara durgunluk veren bir savagin ganlari çoktan galmaya baglamistir. Agkin artik Ateg'e duydugu agki kabullenmistir ama yaklasan tehlikenin de farkindadir. Askin'i seri katil olarak yetistiren Kaptan'in acilarla dolu sir perdesi de aralanmaya baglamistir.
Gizemli düsmanlar, karanlik gegmigler ve mucize sanilan felakete gebe teknolojiler Agkin ve Ateg'in etrafini sarmigtir.
Ikisi de en büyük düsmanlariyla yüzlesmeye adim adim yaklagirken aralarindaki tutku dolu sevginin ne denli büyük oldugunu da birlikte goreceklerdir.
Çünkü aralarindaki kopmaz bag; hirsin, nefretin ve agkin ortaya çikardigi sirlarla dolu bir acinin eseridir.
"Hayatim domino taglari gibiydi, her sey birbiriyle bagliydi ve ben de bu domino taglarini yöneten oyuncuydum. Her düsen tas, öncesinde ona çarpan diger tagin etkisini tasiyordu. Bu öyle ince bir isti ki bir tagi bir milimetre bile yanlis açida koyarsam bu tüm düzenegi bozardi. Her hamlem hesapli, her tavrim gerçegin disinda olmaliydi."
Soluksuz okuyorum. Nasıl her seferinde heyecanlı yerde bırakabiliyor yazarımız şaşıyorum doğrusu... 5. Kitabı sabırsızlıkla bekliyorum. Kesinlikle okunmalı Ceren MelekAteşpare 4
Yavaş yavaş gerçeklerin sırlarının aralandığı bir kitap oldu.
Biraz aksiyon, biraz entrika biraz da dram içeren harika bir devam kitabı olduğunu düşünüyorum.
Yine kaoslarla dolu bir kitaptı. Aşkın bir sürü seçim yapmak zorunda kaldı. Kitabı okuduktan sonra kafam çok karıştı, kime güveneceğimi bilmiyorum. Tek bildiğim şey Aşkın ve Ateş'in sevgisi.
Selamm
Bugün #ateşpare serinin dördüncü kitabının yorumuyla sizlerleyim
Ateş'in ailesinin teknolojisi, büyük gizemini hâlâ korurken akıllara durgunluk veren bir savaşın çanları çoktan çalmaya başlamıştır. Aşkın artık Ateş'e duyduğu aşkı kabullenmiştir ama yaklaşan tehlikenin de farkındadır. Aşkın'ı seri katil olarak yetiştiren Kaptan'ın acılarla dolu sır perdesi de aralanmaya başlamıştır.
Gizemli düşmanlar, karanlık geçmişler ve mucize sanılan felakete gebe teknolojiler Aşkın ve Ateş'in etrafını sarmıştır. İkisi de en büyük düşmanlarıyla yüzleşmeye adım adım yaklaşırken aralarındaki tutku dolu sevginin ne denli büyük olduğunu da birlikte göreceklerdir. Çünkü aralarındaki kopmaz bağ; hırsın, nefretin ve aşkın ortaya çıkardığı sırlarla dolu bir acının eseridir.
Artık serinin dördüncü kitabına gelmiş olmakla birlikte yine size spoi vermemek amacıyla arka kapaktan aktardım. Serimiz hız kesmeden devam ediyor. Üçüncü kitap çok heyecanlı ve merak uyandıran bir sonla bitmişti ve dördüncüyü okumak için sabırsızlanıyordum. Ayrıca okumayı da özlemişim diyebilirim
Bu kitapla beraber işler biraz daha çıkmaza giriyor ve daha tehlikeli sulara adım atıyoruz. Her sayfayı heyecanla ve merakla çevirdim. Bu kadar çok şey yapan ve bilen o güçlü ismin kim olduğunu çok merak ediyorum. Olaylar hız kesmeden hatta daha da artarak devam ettiği için soluklanmadan okudum. Yapılan şeyleri okudukça ağzım açık kalıyor, bu nasıl bir teknoloji aklım almıyor. Gerçekten böyle olsa çok ürkütücü olurdu sanırım.
Bu kitapta sevdiğim şeylerden biri Kaptan ve Pusat'ın gözünden yazılan özel bölümlerdi. Özellikle Kaptan tam bir sır abidesi olduğu için onun hakkında birçok şeyi merak ediyordum ve öğrenmişte olduk. Maalesef ki üzücü bir hikayeydi. Pusat ise sırılsıklam bir aşık. Gerçekten Bahar ve Pusat'ı
Ceren'in elinden ne yazsa olurum. Hem aşk var hem acı var hem mutluluk hem ölüm ne ararsan var! Hayır, aman aman hayat dersi veren bir seri değil ama biz her şeyi ders almak için mi yapıyoruz? Nasıl ki dizi ve filmleri eğlenmek ve kafa dağıtmak için okuyorsak bu tarz "kitap bile denmez" denilen kitaplardan muhteşem cümleler çıkıyor ve insana çok iyi geliyor, eh okumam için de geçerli bir sebep oluyor.
Merhabalar
Bugün Ateşpare serisinin dördüncü kitabı ile geldim. Serinin her kitabı ayrı bir kaos, ayrı bir heyecan doluydu. Alev serim...
"Hayatım domino taşları gibiydi, her şey birbiriyle bağlıydı ve ben de bu domino taşlarını yöneten oyuncuydum.
Her düşen taş, öncesinde ona çarpan diğer taşın etkisini taşıyordu. Bu öyle ince bir işti ki bir taşı bir milimetre bile yanlış açıda koyarsam bu tüm düzeneği bozardı.
Her hamlem hesaplı, her tavrım gerçeğin dışında olmalıydı."
Ateş'in ailesinin teknolojisi, büyük gizemini hâlâ koruyordu.
Akıllara durgunluk vereb bir savaş çanları çoktan çalmaya başlamıştı.
Aşkın bile artık Ateş' e olan aşkını kabullenmiş yanında duruyordu.
Aşkın'ı yetiştiren V yapan kaptanın geçmişi yavaş yavaş aralamıyordu.
Sırlar ortaya çıkmaya başlamıştı.
Sebebsiz sevmiyorum kaptanı iyimi kötü mü çözemiyorum bunu neden Aşkın'a yaptı halen anlamıyorum.
Bir canavara çevirdi onu.
Düşmanları bitmeyen ikilinin bu seferki düşmanı çok başka ikilinin etraflarını sarmış durumdadır. Onlarda farkında bu seferki düşman diğerlerine benzemiyor.
Düşman adım adım yaklaşırken Ateş ve Aşkın aşkını daha derinden hissedeceğiz çünkü aşkları kanla yazılmış bu ikiliyi hım birşey ayıramaz.
Aşkın'ı kaçırmaları Ateş'i resmen yıktı Aramadığı yer Şehir kalmayan Ateş artık umudunu yitirmeye başlamıştı.
Herkes perişandı ablası, bahar, pusat. Herkes çok telaşlı ve kötü durumda.
Aylin anne babası kimsesi olmayan bir kadın bir kardeşi Aşkın var.
Ah ah seni okadar iyi anlıyorum ki. Benim bildiğim Ateş sevdiğini bulacak bulur da geride bırakmaz ama düşmanların vay haline bence şimdiden siz ölümlerden ölüm beğenin.
Ateş nihayet bulur sevdiği kadını.
Ama ne bulma Aşkın çok kötü durumdadır.
Ve çokça farklıdır. Beynine cip yerleştirmişler.
Bu olaydan nasıl kurtulacaklar okuyup
Serinin dördüncü kitabına geldik. Genel olarak seri hakkındaki görüşlerim aynı, kitaplar ilerledikçe genel akışış bozulmadı. Sadece şunu eklemek istiyorum. Çok kafa yorarark okumanız gereken bir seri değil. Tam olarak boş zamanda hızlı okumalık.
DİĞER KİTAPLARI OKUMAYANLARA SPOİLER!
Kitap Beybora’nın taktim edilmesiyle başlıyor. Bütün kitap boyunca ailenin ve üyelerin tepkilerini, düşmanların daha da kinlenmesini okuyoruz. Ve tabiki Aşkınla Ateşin aşklarının alevlenmesine şahit oluyoruz. Okuması keyifli ve akıcıydı. Umarım seri böyle devam eder.
Ceren Melek, 2000 yılında İstanbul'da doğmuştur. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi - Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümü ikinci sınıf öğrencisidir. Küçük yaşlardan itibaren hayal dünyasını kelimelerle aktarmaktan büyük keyif alan yazar, 2016 yılında Wattpad - Çığır Açanlar kategorisinde ödül almıştır. Kalıntı 1, yazarın basılı ilk romanıdır.