Kalıntı

23 Eylül 2025
İndigo Kitap
Ciltli

2025 17. kitabı
Kalıntı yazardan okuduğum ilk kitaptı. Kitap başarılı bir psikiyatrist olan Ezel Asral'ın ünlü bir iş insanı olan Barbaros Özekli'nin yoğun isteğiyle şizofreni kızı Karmen'i tedavi etmek için Karmen ile aynı kalede yaşamayı kabul etmesiyle başlıyor. Dürüst olacağım kitaba ilk başladığımda hem konusu hem de ilerleyişi çok hoşuma gitmişti. İlk sayfaları büyük bir zevkle okudum ve dedim ki tamam kitap kalın, puntoları küçük ama ben bu kitabı 2 güne bitiririm. Fakat Ezel, Karmen ile yakınlaştıkça kitap beni sıkmaya başladı. Kitap bir anda vıcık vıcık bir romantizm kitabına döndü... Ezelin sürekli Karmen hakkındaki düşünceleri, Karmen'in çocuksu ve bencil tavırları, arkadaş grupları toplandığında yaptıkları sohbetler.. Bunlar kitap boyunca beni rahatsız eden bir kaç kısım sadece. Ayrıca olaylar bir yerden sonra kendini o kadar tekrarlamaya başlıyor ki okurken oldukça sıkıldım. Aslında konu olarak çok mükemmel bir kitap bunu net bir şekilde söyleyebilirim, gayet de akıcı bir dili var ama kitaptaki olayların işleyiş şekli ve kitabın uzunluğu yüzünden bir yerden sonra okumak zor gelmeye başlıyor. Ben romantik kitaplardan pek hoşlanmıyorum biliyorsunuz ama eğer romantik ve hafif gerilim kitaplarından hoşlanıyorsanız önerebileceğim bir kitap. Sanırım bu kitap yazarın ilk kitabi ve 17 yaşında yazmış. O yüzden şu an kaleminin daha çok geliştiğini tahmin ediyorum, bir ara diğer kitaplarına da göz atmak istiyorum. Benim düşüncelerim bu şekildeydi, eğer kitabı okuduysanız düşüncelerinizi benimle paylaşmaktan çekinmeyin.
Selam :)
2025 32. kitabı
Ay o kitap neydi öyle. Çok iyi başladı aşırı iyi bitti. Kitabın biraz ortalarında sıkıldım desem yalan olmaz bazı yerlerde sürekli birbirini tekrarlayan olaylar vardı ama yine de kitabın konusu , gidişatı ve sonu çok iyiydi. Bu yazardan okuduğum ikinci kitaptı. İlk okuduğum kitabı da çok beğenmiştim bu da aşırı iyiydi. Bu kitabı 17 yaşında yazması bile ne kadar mükemmel bir kalemi olduğunu gösteriyor. Kitabın konusunu anlatmayacam ve spoiler vermeyecem o yüzden siz de okuyun. Sadece şunu söylemek istiyorum. Kitapta paranormal olaylar var ona göre okuyun. Ezel ve Karmen aşkı çok iyiydi. Onu dış dünya alıştırması pek kolay olmadı ama yine de pes etmedi. Sevdiği kadın için bir çok şeyi göze alması aşırı iyiydi. Ben kitabı beğendim. Dili aşırı iyiydi akıcı ve sürükleyiciydi. Sadece bu kadar bekletmem puntosunun küçük olması gözümü yordu. Onun dışında iyiydi. Okuyun tavsiye ederim...
2025 237. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2025 10:08
Günaydın Kalıntı’ya an itibariyle veda ettim. Soluksuz okuduğumu düşünüyorum, iş yoğunluğuma rağmen ve Ceren Melek'in çoğu kitaplarını okumuş biri olarak her kitabında başka bir kalemi ile tanışıyorum. Çok farklı bir kitaptı benim için ve 17 yaşında bu kurguyu hayata geçirmiş olması büyük başarı. Doğaüstü olayların içine hapsettiği bir hikayeydi ve çok akıcı bir dil ile 800 sayfayı çok rahat okuttu. Yer yer sinir krizleri geçirmiş olsam da bu bir peri masalı hikayesi değildi, tam tersi karanlığın hikayesiydi ve sevdiğim. Öneririm okuyabilirsiniz ama yetişkin içerik uyarısını yapayım çünkü paranormal olaylar var, içerisinde bu rahatsız edebilir…
Kalıntı - Ceren Melek
2026 1. kitabı
Kitabın konusu çok güzeldi ama bişiler eksikti. Yani Karmen'in gereksiz ergence ve çocukça tepkileri, bazı yerlerin tam kafamda soru işaretleri bırakması vs. Konu bakımından cidden hoş bir kitaptı aşırı hoşuma gitti yalan yok ama yazar böyle güzelim bir kitabı bence tam bağlayamamış, sanırım 17 yaşında yazdığı için olabilir bilemiyorum. Sevdim kitabı iyi hoş okunabilir, ama mantık aramayın işte okuyun geçin konusu özgün çünkü. Hatta bi ara okurken ya aynı konu, ama daha iyi yazılmış bir kitap yok mu acaba diye sorgulamadım değil. Bana lütfen bu kitabın konusuyla aynı, bu kitabın vibeını veren kitaplar biliyorsanız önerin lütfen yorumlarda buna ihtiyacım var çünkü bu kitap beni tam tatmin edemedi
Fantastik
2025 58. kitabı
Kalıntı benim için güzel bir kitaptı. Okurken çok keyif aldım ancak sonlara doğru biraz canım sıkıldı. Çünkü daha dehşet verici bir son bekliyordum açıkçası bu kitaba göre. Ama yine de devamını merak ederek ve sanki önümde fantastik bir dizi izliyormuşcasına okudum. Benim favori karakterim kesinlikle Haris’ti. Genel olarak sevdim yer yer ürperdim ve güzeldi. Ceren Melek Kalıntı
Duygu ve Düşünce
2026 4. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2026 16:09
Kitabın içinde tetikleyici unsurlar var bu yüzden +18. Kitap Ezelin yani erkek karakterimizin ağızından anlatılıyor ve erkek bakış açısı ile okumak güzelmiş. Ayrıca yazardan okuduğum ilk kitap olduğu için çok sevdim kitabı, gerçekten sürükleyici ama merak ve gizem çokça var, ama uzun bölümler bi tık beni sıktı bu benim sorunum zaten. Yani şöyle ki yazarın kendiside dedi zaten, fantastik içinde romantik kitap diye açıkladı kitabı o yüzden fazlasıyla yüklü bir fantastik kitap beklemeyin ama yinede fantastik öğeler çok güzel var, betimleme var, okunur ya ben iki kez bile okumayı istiyorum. Konusuna gelecek olursak; Ezel Asral adında bir psikiyatrist ve daha çok Şizofren hastalarıyla ilgilenir, yurt dışından artık memleketine dönmek ister, fakat ülkesine döner dönmez Barbaros Özekli'den mail alır ve barbaros Özekli'nin kızı olan Karmen Özekli bir şizofren hastasıdır, Barbaros, kızının tedavisi için Ezel ile görüşür. Ezel bir rüya görüp düşünüyor ve Barbaros un teklifini kabul ediyor. Ezel, Karmen yanında kalmaya başlar, karmenle vakit geçirir. Bu süre zarfında Ezel ve Karmen birbirlerini severler ama kabul etmek istemezler. Bir süre sonra bazı şeyler görür ama inanmaz ve kalede yaşadığı bir olaydan sonra artık o kalede sadece Karmen in yaşamadığını anlar bir varlığın olduğunu anlar ki bir zahmet anlaması lazım !. Sonra o kalede binbir olayları ve konuşmalar oluyor ve kitap kendisini yine de okutuyor. Bu kitabı okumanız için nedenler ise; Sırlar seviyorsanız, gizem ve merak seviyorsanız özellikle gotik tarzlara benzer ya da yasak aşka benzer şeyler seviyorsanız bu kitabı seversiniz. Arkadaş ortamı gibi şeyleri de seviyorsanız okursunuz bu kitabı diye düşünüyorum. Ben gerçekten çok sevdim ve diğer serisine geçmemek için kendimi zor tutuyorum.
2025 31. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2025 00:00
Kalıntı hakkında diyebileceğim tek şey yazarın sizinle sonuna kadar oynadığı bir kitaptı bence. Yazar Ceren Melek'ın basılı ilk kitabı olan Kalıntı'da o perili lanetli ev fikrini çok iyi yansıtırken sade diliyle de hikayenin rahat bir şekilde akmasını sağlamıştı bence. Karmen ve Haris karakterlerinin yazımını çok başarılı buldum. Kitap daha çok Ezel'in gözünden anlatılsa da Karmen'in yalnızlığını, Haris yüzünden ne gibi bir hale geldiğini çok iyi bir şekilde işlemişti. Ne yaparsa yapsın ona hiçbir şekilde kızamadım. Haris karakteri ise bence çok başarılı yazılmış bir kötü karakterdi. Hem tüylerimi sürekli diken diken eden hem de sinirden beni delirten bir kötü karakterdi. Ezel ise her ne kadar bir psikiyatr olsa da bir yerden sonra duyguları o kadar öne geçti ki Karmen'i bir türlü anlayamadı ve olaya onun gözüyle bakmadı. Bu yüzden bazı yerlerde davranışları ile hikayenin bir döngüye girmesine sebep oldu bence.

Ceren MelekYazar · 5 kitap
Ceren Melek, 2000 yılında İstanbul'da doğmuştur. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi - Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümü ikinci sınıf öğrencisidir. Küçük yaşlardan itibaren hayal dünyasını kelimelerle aktarmaktan büyük keyif alan yazar, 2016 yılında Wattpad - Çığır Açanlar kategorisinde ödül almıştır. Kalıntı 1, yazarın basılı ilk romanıdır.