Kitabın içinde tetikleyici unsurlar var bu yüzden +18.
Kitap Ezelin yani erkek karakterimizin ağızından anlatılıyor ve erkek bakış açısı ile okumak güzelmiş. Ayrıca yazardan okuduğum ilk kitap olduğu için çok sevdim kitabı, gerçekten sürükleyici ama merak ve gizem çokça var, ama uzun bölümler bi tık beni sıktı bu benim sorunum zaten. Yani şöyle ki yazarın kendiside dedi zaten, fantastik içinde romantik kitap diye açıkladı kitabı o yüzden fazlasıyla yüklü bir fantastik kitap beklemeyin ama yinede fantastik öğeler çok güzel var, betimleme var, okunur ya ben iki kez bile okumayı istiyorum.
Konusuna gelecek olursak; Ezel Asral adında bir psikiyatrist ve daha çok Şizofren hastalarıyla ilgilenir, yurt dışından artık memleketine dönmek ister, fakat ülkesine döner dönmez Barbaros Özekli'den mail alır ve barbaros Özekli'nin kızı olan Karmen Özekli bir şizofren hastasıdır, Barbaros, kızının tedavisi için Ezel ile görüşür. Ezel bir rüya görüp düşünüyor ve Barbaros un teklifini kabul ediyor. Ezel, Karmen yanında kalmaya başlar, karmenle vakit geçirir. Bu süre zarfında Ezel ve Karmen birbirlerini severler ama kabul etmek istemezler. Bir süre sonra bazı şeyler görür ama inanmaz ve kalede yaşadığı bir olaydan sonra artık o kalede sadece Karmen in yaşamadığını anlar bir varlığın olduğunu anlar ki bir zahmet anlaması lazım !. Sonra o kalede binbir olayları ve konuşmalar oluyor ve kitap kendisini yine de okutuyor.
Bu kitabı okumanız için nedenler ise; Sırlar seviyorsanız, gizem ve merak seviyorsanız özellikle gotik tarzlara benzer ya da yasak aşka benzer şeyler seviyorsanız bu kitabı seversiniz. Arkadaş ortamı gibi şeyleri de seviyorsanız okursunuz bu kitabı diye düşünüyorum. Ben gerçekten çok sevdim ve diğer serisine geçmemek için kendimi zor tutuyorum.