Kalıntı 1

Ceren Melek

Kalıntı 1 kitabı, gerilim ve fantastik unsurlar barındıran bir roman. Hikâye, genç bir psikiyatrist olan Ezel Aras’ın ünlü iş adamı Barbaros Özekli’nin şizofren teşhisi konmuş kızı Karmen’i tedavi etme teklifi almasıyla başlıyor. Ancak, Karmen’in yaşadığı izole ortam ve doğaüstü olaylar, Ezel’in yalnızca bir tedavi sürecine değil, hayatını tehlikeye atan gizemli bir mücadeleye sürüklenmesine neden oluyor. Kitapta, korku ve gerilim unsurlarına ek olarak derin bir psikolojik inceleme de bulunuyor. Keyifli okumalar..
Kalıntı 1Ceren Melek · Ephesus Yayınları · 20212,178 okunma
"Senin mutlu sonun, başkasının mutsuz sonu olabilir."
2022 46. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2022 05:23
Kitabı okumayı düşünüpte inceleme bölümüne gelen arkadaşlar kitap tam güzelleşecek gibi vibe verdiğinde daha da çirkinleşmeye başlıyor haberiniz olsun. Sizin için hemen konuyu özetleyeceğim. Karmen korku filmlerine konu olacak bir kale de yaşıyor. Burda kalıyor çünkü annesi o kale de ölmüş ve ondan sonra da gizemli bir adam onu bu yaşına kadar büyütmüş. Peki bu adam gerçekten var mı? yoksa Karmen şizofren mi? bunu öğrenebilmemiz için babası tarafından kaleye gönderilen psikiyatristimiz Ezel sayesinde kalenin içinde olan olaylara tanıklık ediyoruz.... Yani anlayacağınız üzere kitap gerilim ağırlıklı olarak başlıyor . Sonrasında konudan sapıp maalesef ki vıcık vıcık bir aşka dönüyor . Zaten kitapta kısa bir süre sonra Karmen ağzını açıyor sadece bir harf söylüyor. Ezelin iç sesi hemen başlıyor. Ne kadar tatlı olduğunun farkında mı? Simdi o gözlerinin kızıllarında kaybolacağım, elleri de ne kadar narin falan diye bütün sayfalarda Ezel saçmalık kusuyor adeta. Ki Karmen asla tatlı değil hayatımda hiçbir açıklaması olmadan okuduğum en bencil karakterdi bir ona oynuyordu kitap boyunca bir buna oynuyordu. Salak saçma hareketler yapıp üstüne birde tarafını da seçemiyordu ama Ezel'lin Yasema'yla olabilme ihtimaline de çıldırıyor aynı zamanda, Ezel Yasema'yla iki kelime konuşsa kitapta Karmen hemen kafayı yiyor. Ne zaman ki Ezel diyor ki ben sadece seninle ilgileniyorum hemen rahatlayıp bırakıyor onu Haris'in yanına kaçıyor ya sen ne itici ne bencil bir karaktersin . Birde asla kabul edilmeyecek bir şey, kitabın başlarında Yasema'yı aldatıyorlar sonradan çok normalmiş gibi Yasema'ya anlatıyor bu durumu. Birde sanki Yasema kendisini aldatmış gibi Karmen'in habire Yasema'ya olan çirkin tavırlarını okuyoruz pess 500 sayfa nasıl dayandım...
Karmen& Ezel
2025 46. kitabı
Ezel bir psikiyatrist karnenin babası karmene doktor olmasını istiyor ezel kabul ediyor karmenle görüşüyor Karmenin hayali bir arkadaşı var tabi hayalimi gerçek mi bunu ilerleyen vakitte öğreniyoruz aslında Karmenin hayali arkadaşı haris gerçekmiş baya güzel bir okumanızı tavsiye ediyorum tek eksiği var kitabı çok saçma bitirmiş SPOİLER Kitabın sonu Karmen ve ezelin iki çocuğu oluyor onlar büyüyorlar bir doğum günü partisine katılıyorlar karmen Ezel ve çocukları bunlar hazırlanırken çocuklar aşağıda kediyle onuyor ezel ile Karmen çocukların yanına gidiyor sonra çocukları kediyi öldürmüş ve kedinin kanını içerken görüyor burda neler olacak nasıl ilerleyecek ilerleyen yaşlarında neler olacak hiçbir bilgi verilmemis sadece çocukların kan icerken görüyorlar ve kitap orda bittiyor sonunu beğendim ama böyle bitmemesi gerekiyor devam etmesi gereken bir seri
2023 57. kitabı
Gerçekten güzeldi kızın gerçekten şizofren olduğunu düşünmüştüm ters köşe oldu. Yazarın kalemi çok güzel akıcı bir dil bazen gerilim bazen korku yaşadim çevremdeki çoğu kişi korkuyu abartı ama o kadar olduğunu düsünmüyorum.
2022 34. kitabı
Okunma: 22 Nisan 2022 23:19
Genç psikiyatrist Ezel Asral bir gün tüm hayatını değiştirecek bir iş teklifi alır. Ünlü iş adamı Barbaros Özekli, Ezel’den şizofren hastası kızını tedavi etmesini istemektedir. Ezel bu küçük kıza yani Karmen’e yardım etmeyi kabul eder ancak bilmediği bazı şeyler vardır. Karmen’in yaşadığı ürkütücü kaleye taşınan Ezel, günler geçtikçe evde farklı bir gücün hüküm sürmekte olduğunu fark eder. Kanlı bir labirentin girdabının içine çekilirken hayatında gerçek sandığı her şeyin aslında gerçek olmadığını öğrenir. Ezel, artık aşk ve korku dolu bir çıkmazın içindedir. Karanlığın içindeki kalıntılar, kendini yeniden inşa etmeye başlamıştır. YORUMUM= Öncelikle şunu söylemem gerekiyor ki kitapta sevdiğim şeyler çok nadir bunlar da: fantastik kurgusu, yazılan geçmiş sahneler ve o sahnelerdeki Haris. Bence kitaptaki ilişki etik değildi. Onu geçtim birbirlerinden çok çabuk etkilendiler. Bu benim hoşuma pek gitmedi. Karakterler hakkında konuşacak olursam Haris dışında hiçbirini sevemedim. Ezel'in yaptığı hareketler falan hiç hoşuma gitmedi. Karmen çok çocuk gibi davranıyordu. Kitapta herkes mükemmeldi. Hiçbirinin kusuru yoktu. Bu da benim hoşuma gitmedi. Kitap hep Haris, Ezel ve Karmen etrafında dönüyordu. Yan karakterlerin pek bahsi geçmiyordu. Bir süre sonra sıkıyor bu da insanı. Son olarak Karmen'in hem Ezel'i hem de Haris'i idare etmeye çalışması çok gıcıktı. Kitap sevdiğim bir kitap olmadı. Başta da söylediğim gibi sevdiğim şeyler fantastik kurgusu, geçmiş sahneler ve o sahnelerdeki Haris oldu. Okur kalın<3
1000k
2021 72. kitabı
KALINTI I #kitapyorumu Ünlü iş adamı Barbaros Özekli, genç psikiyatrist Ezel Asral'dan şizofren hastası kızını tedavi etmesini ister.Bu teklifi kabul eder ve Karmen'in yaşadığı ürkütücü kaleye taşınır.Ama bilmediği bazı şeyler vardır.Kaleye girdiği ilk andan itibaren de hayatı tamamen değişir. Korku, gizem, gerilim, fantastik ve de aşk. İçinde bu temaları barındırıyorsa bir kitap, okuma listemde yer almaması mümkün değil.Kalıntı, arka kapağını okuduğum an ilgimi çekmeyi başarmıştı.Elime geçtiği günün gecesinde de okumaya başladım.Gece diyorum çünkü ürkütücü bir yanı varsa en uygun saatler kesinlikle gece yarılarıdır. Her şey bir korku romanına giriş başlangıcı gibi.Kapalı, iç bunaltan, ruh yoran bir hava...Kalenin ıstırap dolu hissettiren ruhu, kasveti ve karanlık yanı. Ezel'in eve giriş yaptığı andan itibaren tuhaflığı hissediyorsunuz.Karmen'e sorular soruyor cevapsız kalıyor.Kendi kendine konuştuğuna hayali bir arkadaşının olduğuna şahit oluyor.Cama yansıyan parlak bir çift göz, evin içinde tur atan karga, düşen biblolar, evin yanan ışıkları, kilitli olmayan kapıların açılmaması, Karmen'in bileğindeki diş izleri bu gibi sebebi belirsiz şeyler en başta beni ürküttü.Sayfalarda ilerledikçe açığa çıkan bazı durumlarla sakinleşme evresine geçtim ama kurgunun o gerilim yönü son sayfalara kadar benimleydi.Evde küçüklükten beri Karmen ile yaşayan doğaüstü bir varlık var adı Haris.Kendisine baba anne dost sevgili olmuş geçmiş zamanda birlikte geçirdikleri zamanların anlatıldığı kısımlar vardı o sıcaklığı hissettim ama bir de aşırı korkutucu bir yönü var ki işte orada kendisini sevip sevmemekte kararsız kaldım.Karmen'i Ezel'den kıskanması beni sinirlendirmedi aksine keyif aldım ama aralarında bir engel oluşunun hoşuma gittiğini söyleyemeyeceğim. Ezel ve Karmen'e ait tüm
Kalıntı 1Ceren Melek · Ephesus Yayınları · 20212,178 okunma
nasıl başlasam bilmiyorum ama kitap mükemmel!..
2022 9. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2022 23:43
Kitap genç bir psikiyatrist olan Ezel Asral'ın iş teklifi almasıyla başlıyor... Çok ünlü bir iş adamı Ezel'den şizofren kızını tedavi etmesini istiyor.. iş teklifini kabul edip kızın yani Karmen'in yaşadığı kaleye taşınıyor. Fakat o evde aslında kızın şizofren hastası olmadığını anlıyor,olaylar ise burda daha yeni yeni başlıyor. Kitabın konusu; fantastik,korku,aşk şeklinde.. Normalde fantastik kitap okumam ama bu kitap harikaydı.. birbirlerini kıskanmaları, Ezel'in Karmen'e verdiği sevgi, şevkat o kadar güzeldi ki anlatamam.. Ceren Melek kitabı mükemmel bir yerde bırakmış,bir an önce ikinci kitabı alıp okumalıyım kqoskqk fantastik kitap okumayı sevenlerin kesinlikle kitaba bayılacağını düşünüyorum.d şimdiden okuyacak olan kişilere iyi okumalar :))
2022 1. kitabı
Konusu oldukça ilgi çekiciydi. Özellikle başlarında çok heyecanlanmıştım gerilim sahneleri oldukça iyi yazılmıştı. Şimdi buradan sonrası spoiler olacak. Bence Karmen’in ağzından yazılmasıyla bütün gizem bozulmuş çünkü sırf Ezel’in ağzıldan olsaydı kızın durumu gizemli kalabilirdi ve belkide ona olan aşkından kendisininde etkilendiğini düşünebilirdik. En azından bir süre daha gizemli olmaya devam etseydi ya da bu kadar vampir olma durumu gözümüze sokulmasaydı. Mesela ben bilekte iki diş izi yerine kanayan yara vardı gibi bir betimle yapılsaydı vampir olduğunu asla anlamazdım ve şaşırırdım. Tabi yine güzel bir kurguydu yazarın eline sağlık. İkinci kitabı büyük bir hevesle bekliyorum umarım çabucak çıkar.
2021 67. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2021 10:09
Mükemmel bir kitap okuyun okutturun. Bir an önce ikinci kitabın çıkması lazım çünkü beklemek için bir sabrım yok. Kitabın etkisinden çıkamıyorum. Özellikle kitabın sonu içime oturdu.
Kalıntı 1Ceren Melek · Ephesus Yayınları · 20212,178 okunma
Bu kitaba fantastik demek diğer fantastik kitaplara hakarettir
2025 81. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2025 00:57
𝘊̧ı𝘬ı𝘴̧ 𝘺𝘰𝘭𝘶 𝘺𝘰𝘬𝘵𝘶, 𝘤̧ı𝘬𝘮𝘢𝘬 𝘪𝘴𝘵𝘦𝘺𝘦𝘯 𝘥𝘦 𝘺𝘰𝘬𝘵𝘶. 𝘊̧ı𝘬𝘮𝘢𝘬 𝘪𝘴𝘵𝘦𝘥𝘪𝘨̆𝘪𝘯𝘥𝘦 𝘩𝘦𝘳 𝘴̧𝘦𝘺 𝘪𝘤̧𝘪𝘯 𝘤̧𝘰𝘬 𝘨𝘦𝘤̧ 𝘰𝘭𝘢𝘤𝘢𝘬𝘵ı. Konusu: Genç psikiyatrist Ezel Asral bir gün tüm hayatını değiştirecek bir iş teklifi alır. Ünlü iş adamı Barbaros Özekli, Ezel'den şizofren hastası kızını tedavi etmesini istemektedir. Ezel bu küçük kıza yani Karmen'e yardım etmeyi kabul eder ancak bilmediği bazı şeyler vardır. Karmen'in yaşadığı ürkütücü kaleye taşınan Ezel, günler geçtikçe evde farklı bir gücün hüküm sürmekte olduğunu fark eder. Kanlı bir labirentin girdabının içine çekilirken hayatında gerçek sandığı her şeyin aslında gerçek olmadığını öğrenir. Ezel, artık aşk ve korku dolu bir çıkmazın içindedir. Karanlığın içindeki kalıntılar, kendini yeniden inşa etmeye başlamıştır. Selamlar. Bana göre hayal kırıklığı bir kitaptı. Kitabın türü fantastik gizem gerilim korku olarak geçiyor. Diğer üçüncü bulabilirsiniz ama fantastik öğeleri asla bulmazsınız. Ne bir değişik evren var nede özel güçler. Ortada sadece bir canavar var. O da nasıl bir canavar tartışılır. Kitap erkek karakter olan Ezel'in dilinden anlatılıyor. İyiki de kadın karakter dilinden anlatılmıyor. Çünkü kadın karakter hayatımda okuduğum en salak karakter. Bakın: Normalde kitap sayfası: 464 Karmen o evden çıksaydı kitap sayfası: 5 Kitap boyunca kızı boğmak istedim. Aşırı bencil biri. Ha Ezel'i çok sevdinmi diye sorarsanız sevdim ama asla favori erkek karakterlere eklenemez maalesef. Kitap başlı başına mantık hatası. Mantıklı olan bir şey bulamazsınız. Bulabileceğiniz tek şey Karmen'in şizofren olması. Neyse en azından kitabı okuması keyifliydi. Ceren'in dili çok akıcı zaten. Sizi rs'den bile çıkarır. Tavsiye edermiyim? Büyük ihtimalle hayır. Okumak isteyenlere keyifli okumalar>3

Ceren MelekYazar · 5 kitap
Ceren Melek, 2000 yılında İstanbul'da doğmuştur. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi - Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümü ikinci sınıf öğrencisidir. Küçük yaşlardan itibaren hayal dünyasını kelimelerle aktarmaktan büyük keyif alan yazar, 2016 yılında Wattpad - Çığır Açanlar kategorisinde ödül almıştır. Kalıntı 1, yazarın basılı ilk romanıdır.