Ateşpare 1

Ceren Melek

İmdat.
Öncelikle şunu söylemeliyim benim yaşım otuzlu kırklarda değil. Yani tam olarak normalde gençlere hitap eden kurguları seven biriyim. Wattpadden çıkma kitaplara çöp demem, klasik kitap okumayan kitap okumuyordur gibi bir önyargım asla olmadı ve olmayacakta. Bu tür kitaplara hep bir şans vermeyi sevmişimdir ama bu kitaba verdiğim şansın hayatımdan çaldığı vakti geri istiyorum. Kitabın konusu, zor şeyler yaşamış bir kızın benim psikolojik bozukluktan başka bir şey olarak adlandırmadığım katile dönüşmesi. Kız vahşi tarafına V diyor. Canı istedikçe cinayet işliyor. Sadece erkekleri öldürüyor ki yine kadın düşmanı ibaresi yemek istemiyorum ama aynısını bir erkek yapsa, sadece kadınları öldüren bir erkek karakter olsa kafayı yerdiniz. Neyse bunlar öyle sıradan erkekler değil. İşte eşine tecavüz etmiş karısını öldürmüş falan filan. Özel olarak seçip kendince polisin yapmadığı şeyi yapıyor. Birde öldürdükleri üstüne V ibaresi falan bırakıyor. Halkın gözünde kahraman olmuş. (bknz: aktris alıntısı: hamam böceği öldüren kahraman kelebeği öldüren katil oluyor. ahlakınızın bile estetik kuralları var.) (bknz: insan ne ile yaşar alıntısı: İnsan öldürmek kolay, ama kan ruhuna da sıçrar. İnsan öldürenin ruhu kanar. Kötü bir insanı yok edince kötülüğü de yok ettiğini sanırsın ama bakarsın ki yok ettiğini sandığın kötülükten daha beteri senin içinde büyüyor.) Kitabı Wattpad üzerinden de inceledim. Yorumlar felfena. Off aşırı havalı ya şeklinde yorum görmemek için yorumları açmamanız gerekiyor. Genç kızlar bu karaktere özeniyor. Neyse bu karakterimizden bir adamı öldürmesi isteniyor, sonrası muhtemel tabi öldürmüyor işbirliği yapıyorlar bu kadar. Kadının adamla her türlü işi pişirip, taaa 47. bölümde ( hatırladığım kadarıyla 47ydi.) sana aşığım demesi beni bitirdi. Kadın o kadar çok
Ateşpare 1Ceren Melek · Ephesus Yayınları · 20224,422 okunma
Filikalara Atlayın Ve Bu Saçmalıktan Uzaklaşın!
2025 2. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2025 16:08
Kötü, düşünülmemiş, bir çeşit feminizim mastürbasyonu içeren, ancak 12 yaşındaki bir çocuğun harika bulacağı bir kitap. Zaten Kitap Yerme Geceleri programında bu kitabı üç saate yakın gömdüm ama bir de mini bir inceleme yazısı yazmak istiyorum. Yazım her zamanki gibi SPOILER aka SÜRPRİZ BOZAN içerecektir ve madde madde ilerleyeceğim. 3 saatlik, tüm saçmalıkları su yüzüne çıkarttığım gömme videoma ulaşmak için: youtube.com/watch?v=Lmbm6gn... 1) Yazarın Dağ Başında Susuz Ve İnternetsiz Bir Kitap Yazmış Olması Yazarın bu kitabı yazarken Alp Dağları'nda bir kulübede internetsiz bir şekilde yaşam sürdüğünü düşünüyorum çünkü kitaptaki mantıksızlıkların başka bir açıklaması olamaz. Ancak elinin altında internet olmayan birisi böylesine saçmalıklarla, bilimsel gerçekliği olmayan olaylar ve abartılmış aşırı fantastik hackerlık sahnelerinin olduğu bir şey yazabilir. Bir de bu kitabın aşırı saçma ve gerçek dışı sahnelerle dolu olması bir yana birçok genç kızımızın bu kitabın "çok iyi" olduğunu düşünmesi beni aşırı derecede düşündürüyor. Böyle bir "eser"i beğenmek için okuma yazmayı dün öğrenmiş olmak gerekir. 2) Aşkın'ın Superman'i Devirebilecekken Son Anda Vazgeçip DC Evrenini Kurtarması Aşkın aka SÜPER KADIN öyle bir karakter ki her türlü dövüş stilinde usta, bilgisayar dâhisi, hacker, Sherlock Holmes getir götürünü yapacak kadar zeki, müthiş bir kimya bilgisine sahip, anatomiden bilime dek her türlü bilgiye vakıf MÜTHİŞ bir kadın. Neyse ki DC Evreni'ne girip Superman'i alt etmek istememiş. Belki de DC CEO'su gidip yazarın kapısına dayanıp ayaklarına kapanarak yalvarmıştır bilemiyorum, bu da mümkün olabilir. Kendisi çünkü 21-23 yaşları arasında olmasına rağmen tüm Türkiye'de aranan bir seri katil olmasının yanı sıra kalp hastası arkadaşı Bahar'a uluslararası
Cinsiyetçilik ve Kadın Cinayetleri
2023 1. kitabı
Öncelikle şunu belirtiyorum, kitaba büyük heveslerle başladım. Konusu beni çok heyecanlandırmıştı ancak kitap tam bir hayal kırıklığı. Bir adet seri katilimiz var, V yani Aşkın Erizgi. Kendisi öldürülmesi çok zor bir adam olan Ateş Alanguva’yı öldürmek için tutuluyor. Onların düşmanlığının aşka dönüşmesini okuyoruz. Şimdi kitabın saçmalıkları şöyle, iki kitaptır altına basa basa çok zeki ve güçlü denilen Aşkın, okuduğumuz operasyonlarda (hatta wattpadde gördüğüm son bölümdeki operasyon da dahil buna) tek başına asla çapraz ateşte kalmadan yüzlerce adam öldüren V, ne hikmetse süper süper güçlü Ateş’in güvenlik sistemini geçemiyor. Sanırım yazarın aşırı basitçe kurduğu devrik cümlelerden bize o güçlülük hissiyatını bir türlü alamadık. Ceren ‘V çok güçlü’ veya ‘V herkesten zeki’ gibi on cümle kurarak anlayacağımızı düşünmüş olsa gerek ama sadece anlıyoruz, bir türlü ters köşe olduğumuz, ne kadar iyi bir hamle dediğimiz olay yok. Olanları da gerçekten zekice hamle sananlara biraz daha zeka diliyorum zira çoğu olay 15x15 lik puzzle kolaylığında çözümleniyor. Açıkçası Ceren Melek güç veya Alanguva meselelerini daha sağlam temelli oluşturabilse ve bize daha soluklu bir kitap okutsaydı, eminim ses getiren bir yapıt olurdu. Ve gerçekten kendini geliştirmeli, anlatım aşırı derece de basit ve özensiz. Ayrıca lütfen kendisini okuyan küçük yaş kitlesini de dikkate alarak kadın korumacılığı yaparak tamamen erkekleri hedef almasın, çünkü çok fazla kadın cinayetlerine sebebiyet veren kadın da var. Cinsiyetçiliği kötülemek için yazılmış bir roman erkek düşmanlığına gitmemeli, kitapta okuduğumuz dövüşmeyen eli silah tutmayan erkek neredeyse yok. Umarım bu tarz güzel fikirleri kağıda dökebileceği zamanlar gelir ve biz artık güzel yapıtlar okuruz.
Puan vermedi·432 syf.·
2022 28. kitabı
Kitaba daha önce inceleme yazmıştım ama hoşuma gitmediğive içime sinmediği için tekrar yazıyorum Öncelikle seri katil bir kadın karakter olduğunu görünce hem heyecanlandım hem farklı bir kurgudur diye sevindim ama içimde kaldı bu sevinç ve nedenleri de şu şekilde: Erkekler küfürlü konuşunca, sigara içince, şiddete eğilimli olunca kendilerini güçlü harika sandıkları için yıllarca acımasızca eleştirip yerden yere vurduk çünkü güçlü olmak bu değildir dedik haklıydık da. Ama bu eleştirdiğimiz ögeler bir kadına yüklenip yazılınca waow dedik baş tacı yaptık güçlü dedik bu ikiyüzlülük değil midir? İkinci olarak bir insan güçlü ise neden bu şiddet ile mümkündür havası veriliyor? Aşkın'ın erkek gibi halleri vardı, erkeklerde ne red flag dediysek aşkında bulunuyordu e hani kötüydü bu hani kabul edilemezdi? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bir kadının güçlü görünmesi için illa çevresindeki erkekleri yenmek onlardan üstün olmak zorunda değil niye biz hep onlarla kıyaslanıyoruz ya? Kıyaslamadan da güçlü olduğumuzu söyleyebilir yazar. Ve son olarak ne suç işlerse işlesin kadınlara karışmıyor neden? Nerde adalet nerde eşitlik? Bir suçu işleyen kadın olunca o suç sayılmıyor mu yada niye sayılmıyor? O kendimizi paraladığımız eşitliği niye biz uygulamıyoruz? E ne olacak ki kadınları koruyorsa diyenler olacaktır kadınları korusun ama suçluları korumasın cinsiyetim kadın diye neden cezalandırılmıyorum ki? Erkek olarak yazılsa kıyamet kopmuştu şimdiye. Cidden bu kadın-erkek çatışması konusunda saçmalıklar had safhada. Kadın ne yaparsa doğrudur kısmına kaymaya başladınız bu erkektir ne yaparsa haklıdır düşüncesi kadar berbat bir şey. Her ne olursa olsun cinsiyetiniz, kimliğiniz, ırkınız farketmez bir şey yanlışsa herkes için yanlıştır. Buna mı takıldın neler yazılıyor diye Söylenmeye
2025 22. kitabı
Benim için okuması işkence olan bir kitaptı. Kitapla ilgili o kadar fazla sorun var ki nereden başlasam bilemedim. Baştan söyleyeyim, bazı yerlerde spoiler var.  İlk olarak kitabın yazım dilinden bahsedeyim. Kısaca çok kötü! Betimleme sıfır. Yazar virgül kullanımını daha keşfetmemiş(Sonradan keşfetti.) ve sürekli tekrar var. Sürekli derken, gerçekten sürekli! Bir kelimeye takmış, yarım saat o kelimeyi kullanıyor. Çoğu cümle de devrik. Arada bir olur, sorun değil; ama sürekli devrik cümle olunca insan okumakta zorlanıyor.  Kitapta "güçlü kadın karakter" diye bize verilen Aşkın kadar gıcık bir karakter okumadım. Hayır, yani güçlü falan da değil. Birini öldürerek ya da sürekli mal mal karşıdaki kişiye laf sokmaya çalışarak güçlü kadın olmazsınız. Artık güçlü kadın algısı çok değişti. Önüne gelene laf atıp durduk yere yüzümüze çemkiren herkes güçlü kadın olmuş. Ayrıca yazar, Aşkın'ın güçlü olduğunu bize zorla kabul ettirmeye çalışmış. Yani şu kendini tekrarlama kısmından bahsediyorum. Yazar, sürekli karakterin güzel, zeki ve güçlü olduğunu 431 sayfa boyunca bozuk plak gibi tekrarlamış. Sayfa başına sürekli "Aşkın şöyle güçlü, şöyle zeki" şeklinde yazılar okurken bana bir daralma geldi. Ya gökteki uçan kuş bile Aşkın'ı görse, "Aman Tanrım, ne kadar da güçlüsün!" diyecek, o kadar yani. İki-üç kelime öğrenip kitap yazmak gibi bir şey olmuş bu.Zaten karakter gerçekten güçlü olsa yazarın kendisi "zeki,güçlü"diye yazmak zorunda kalmaz. Ayrıca sürekli güçlü ve feminist bir kadın olarak pazarlanıyor ama feminizm böyle bişi değil.Feminist bir insan kendini diğerlerinden üstün görmez ya da sürekli erkek öldürüp "Ama onlar da suçluydu"zaten demez. Feminizim zaten eşitliği erkek öldürerek sağlamaz ki Aşkın karakterini sevmedim. Bana evdeki huzuru bozan baba figürü gibi geldi. Tek
2025 2. kitabı
Bu kitap büyük bir kitle tarafından ilgi görse de karakter inşası ve kurgu açısından ciddi sorunlar barındıran bir eserdir. Kitap ilk bakışta aksiyon, ve romatizmi harmanlayan hareketli bir kurgu sunar. Ancak bu hareketlilik yüzeysel olmakla beraber okuyucuya yalnızca gürültülü bir hikaye deneyimi sunmaktadır. Şiddet , küfür ve cinsellik öğelerinin kitapta yoğun biçimde kullanılması özellikle genç okurlar tarafından okunan bu kitap için büyük sorun oluşturmaktadır. Kitaptaki en büyük sorunlardan biri "güçlü kadın" rolünün yanlış aktarılmasıdır. Kitapta güçlü kadın sürekli küfür eden , herkese laf sokan, duygularını bastıran ve adam öldüren olarak tanımlanmıştır. Oysa güçlü kadın kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi değerlerini koruyabilen , kendini ezdirmeyen kadındır. Kitap dil ve üslup bakımından çok kötü. Yazar karakterler havalı olsun diye sürekli küfür kullanmış. Ayrıca kitapta çok fazla cinsel öğeler var. Bu da genç yaştaki okurları kötü etkiliyor. Sonuç olarak bu kitabı hiç beğenmedim. 4. Kitabında bıraktım. Daha okur muyum bilmiyorum. Devam edeceğimi düşünmüyorum. Okunmaya değer bir kitap değil. Tavsiye etmem.
2023 30. kitabı
Okunma: 30 Mart 2023 15:10
Selam Millet Of offff ben ne okudum arkadaş böyle, her sayfasını ayrı bir keyifle okudum gerçekten. Kitap kendine öyle bir çekiyor ki zaten sayfalarda kaybolmamak imkansız. Hele o son sayfalara gelirken gerçek dışı olayları okumak inanılmaz keyifliydi. Konumuza gelirsek; Aşkın, karanlık dünya da V ismi ile tanınan bir seri katildir. Ama ne seri katil var ya o işkence sahnelerini okumuyor resmen yaşıyorsunuz. ( Cool bebeğim benim, zeki ve güçlü kızım. Şimdiye kadar okuduğum güçlü kadınlarda zirveye oynar o derece diyim.) Ve son olarak gelen görev Cebonayan isimli bir örgütün lideri olan Ateş Alanguva' yı öldürmektir. Dehşet bir ikili var kitapta. İkisi de birbirinden zeki iki karakter. İkisi de sürekli zekaları ile birbirlerine meydan okuyorlar. Hepsini geçtim seri katilimiz bir kadın daha ne olsun. Kitaptaki yan karakterleri de çok beğendim ben. Özellikle Aşkın ve Pusat' ın birbirlerine takıldıkları bölümler favorim ilerde çok iyi kanka olur bunlardan. Ben en çok Baybora Alanguva'yı merak ediyorum valla altından kim bilir daha neler çıkacak. Kısaca her anı ayrı aksiyonlu bir kitaptı benim için. Kitapta beni rahatsız eden tek şey devrik cümlelerin çok sık olmasıydı, yoruyordu insanı okurken. Bir de ben 18 yaş altının okumasını istemem şahsen çünkü o işkence sahneleri ve bariz tahriklerin uygun olduğunu düşünmüyorum. Ben hemen ikinci kitabı okumaya başlıyorum Canımlar. Türü sevenler şans verebilirsiniz.
Puan vermedi
Evet bayadir kitap yorumlamamistim ama bu kitabı yere göğe sığdıramayan yazarın kendisi de dahil kitleye dayanamadım. Allah aşkına kadını fazla kasıntı oğlan yer gök sahibi ilişkilerden sıkılmadınizmi kız gereksiz küfürbaz inanılmaz bı kendini övme güçlüyüm zekiyim güzelim 400 sayfa okudum hic bir yere bağlanmadı maddi düşünülüp uzatilip sakız edilmiş kitap aralarında muhteşem çekim olduğunu düşünen çiftin tek bir hissi geçmedi üstüme yazım akmıyor düz yazı şeklinde yazılmış kafada oturtulmus kurgu yürüsün diye bomboş konularla şişirilmiş akla mantığa dünyanın olağan akışına uymayan bı sürü olay var kitabı yorumlarken bile sıkıldım maalesef devamı iyiyse bile ilk kitap benim için bomboştu
·432 syf.·
2024 2. kitabı
Öyle akıcı öyle gerçekçi bir kitap ki alıp götürdü beni dünyasına . Bir içim su denir. Çok sürükleyici bir kitap ve ben yaklaşık 10 günde bitirdim ama wattpad olduğu için daha bölüm bekliyorum tabii ne zmn gelirse artık;) Hiç bitmesin derken sonuna gelmek için de o kadar çok okuyordum ki ahahhaha anlatamam. Okuyun okutun okurlar. Keşke kitaptaki teknoloji hayatımızda olsaydı diye düşünmeden de edemedim. Yazar teknolojiyi hayata çok güzel bir o kadar da korkunç anlatmış. Sanırım yazar bilinç altında bir seri katil yaşatıyor , yöntemler çok mükkemel Bu kadaaaardııııı;)
Puan vermedi
"iyi misiniz?" Uçağın kopan parçaları alev alev yanıyordu. "Korkup kaçtılar, daha uzağa gitmeden yakalayabilirim." Demiştim ki Ateş kolumu tuttu. "Zaten kurtuluşları yok, kendini yormana gerek yok." "Ölecektin Ateş, havadayken seni patlatacaklardı. Şuraya bak!" Dedim alev alev yanan uçağı ve ölü adamı göstererek.
Kitap Alıntısı

Ceren MelekYazar · 5 kitap
Ceren Melek, 2000 yılında İstanbul'da doğmuştur. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi - Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümü ikinci sınıf öğrencisidir. Küçük yaşlardan itibaren hayal dünyasını kelimelerle aktarmaktan büyük keyif alan yazar, 2016 yılında Wattpad - Çığır Açanlar kategorisinde ödül almıştır. Kalıntı 1, yazarın basılı ilk romanıdır.