2024 6. kitabı
arkadaşımın önerisi üzerine okuduğum bir kitap verity. okuyan herkesi çok şaşırttığını söylediği için ilgimi çekmedi diyemem, ters köşe içeren kitapları ve animeleri severim. yüksek bir beklentiyle başladığım için mi bilmiyorum, sonuna beklenildiği kadar yükselemedim. aksine hoşuma gitmeyen kısımları mevcut. kitap gidişat ve insanı kendine çekme yönünden çok başarılı. konusunun bir kısımda eşsiz olduğunu düşünüyorum fakat sonu... böyle bir kurguya yapılan son bu olmamalıydı. -spoi- öncelikle verity'nin çok kolay öldüğünü düşünüyorum. oldubittiye gelen sahnelerden biriydi benim için. kitapta iç dünyasını en iyi bildiğim karakter verity diye düşünürken lowen'nın bulduğu mektup sayesinde aslında hiç tanımadığımı fark ettim. Colleen Hoover kadının manipüle edebilme yeteneğini o kadar iyi yansıtmış ki kitabın hayran olduğum tek kısmı bu olabilir. kitabın sonu; verity'nin gerçekleri manipüle etme konusunda usta olduğu açıktı. geriye tek bir soru kalıyordu: hangi gerçeği manipüle ediyordu? mektuptan hemen sonra bunları yazıp kitabı bitirseydi benim için zirve olabilirdi. lowen'ın mektubu parçalara ayırıp yok etmesi, jeremy'e öğrendikleri hakkında tek kelime etmemesi, karnında yedi aylık çocukla "biz aile kurduk bu bozulmamalı" diyerek hayatına devam etme kararı alması çok saçmaydı. yazılanlara inanmayıp adamı üzmemek için susması bir noktada anlaşılabilir. lakin "ya verity doğruyu söylüyorsa ve kadını boşuna öldürdüysek" sorgusunu yapmak yerine "ne olursa olsun jeremy'i suçlayamam, verity'nin çocuğunu öldürdüğüne inanıyordu, biz böyle inanıyorduk o yüzden suçumuz yok" kafasına girdi. verity jeremy'e ne kadar takıntılıysa lowen'ın gözümde ondan aşağı kalır yanı yok. kitabın başında gerçekten ulaşılmaz gördüğüm, iç dünyası çok farklı dediğim kız sonlara doğru aptal başrol kızlara dönüştü. kısaca bu tarz bir kitap daha gerçekçi bir sonu hak ediyordu. havada kalan çok yer var bana göre. tek serilik bir kitap olduğu için yazar çok üzerinde durmaya gerek yok diye düşünmüş olabilir fakat lowen ve jeremy'nin ilk karşılaşması kafamda hala soru işareti. verity ve jeremy'nin boşandıklarına dair ayrıntıyı ben kaçırmış olamam diye düşünüyorum. evliyken beraber olmaları zaten gözümde en büyük eksi. verity ne kadar acımasız olursa olsun aralarındaki bağın romantize edilecek bir tarafı yok. her karakter kendince problematik bu yüzden kimseye sempati besleyemedim. güzel kitaptı ama sonu kötü bitti kategorisinde kalacak benim için.
Roman
VerityColleen Hoover · Independently Published · 20186,9bin okunma