·293 syf.····Okunma: 30 Ocak 2024 12:46 Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Bu roman öyle çok heyecanlı ve olaylı geçen bir roman değil açıkçası. Yani insanın içinde bulunduğu kötü bir durumdan nasıl kurtulmaya başladığının sürecini görüyoruz. Fakat bu eseri bu şekilde basite indirgemek haksızlık olur. Ana karakterimiz 16 yaşında bir genç kız ve bu genç kızımız içinde bulunduğu dünyaya yaşadığı bir takım olaylardan dolayı giderek yabancılaşıyor ve artık kendini bu dünyaya ait hissetmiyor. Bu nedenle kendine zihinsel olarak yeni bir dünya tasarlıyor. Bu dünya bildiğimiz dünya gibi değil tabi doğada gördüğümüz şeyler dışında. Bu dünyada tanrılar falan var karakterimiz bu tanrılarla sürekli iç içe falan. İlk başlarda herkes halinden memnun olsa da. Bu yeni yarattığı dünya kendi yaşadığı dünyaya çok fazla müdahil olmaya başlıyor ve davranışlarını tayin ediyor. Bu yarattığı dünyada olan bir takım olaylardan ya da cezalardan kaçmak için kendine zarar vermeye başlıyor ve ailesi onu akıl hastanesine yatırıyor. Şizofreni hastası kızımızın da tedavisi bu şekilde başlıyor. Durağan bir roman öyle çok olaylı bir şey beklemeyin. Ama akıcı ve okuması keyifliydi. İnsanın kendine ve yaşadığı dünyaya yabancılaşmasının en ileri boyutunu görüyoruz. Süreç içerisinde kendi dünyasına adapte olmaya çalışırken yaşadığı zorluklar ve direnmeler de beraberinde geliyor tabii ki. İnsanlara yapıştırdığımız etiketler ve insanlara yüklediğimiz beklenti yüklerinin onların hassas zihinlerinde ne denli bir tahribata yol açabileceğini de gösteriyor bize. İnsanı insan olarak görüp hiçbir kalıba koymadan insanlığı üzerinden yargılamamız
gerektiğini anlatıyor bize aslında en derinde. Keyifli okumalar sevgili 1k sakinleri.