2024 3. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2024 00:00
Stefan Zweig'ın eserlerini her zaman sevdim, ancak "Amok Koşucusu" adlı kitabı beni özel bir şekilde etkiledi. Kitabın sonunda, bu başyapıtı daha önce keşfetmemenin hüznüyle karşılaştım. Yıllar önce, bir edebiyat öğretmeni bana bu kitabı önermiş ve "Eğer şu an 80 yaşında olsaydın, bu eseri okumak için geç kalmış olurdun" demişti. Sanırım o zamanlar bu öneriyi ciddiye almalıydım. "Amok Koşucusu", inanılmaz hızlı bir tempoda ilerleyen ve beni derin düşüncelere sürükleyen bir eser. Sayfalar ilerledikçe, karakterin kendi iç dünyasındaki karmaşık duygulara tanık olmak, olayların anlamsızlığı içinde kendimi bulmama neden oldu. Her sayfa, okuru "Şimdi neden böyle oldu?" sorusu etrafında döndüren bir gizemle dolu. Ana karakterin içsel çatışmaları ve kendine olan bağlılığı, okuyucuyu derinden etkiliyor. Bu kitabın kütüphanede olması ve mutlaka okunması gerektiğine inanıyorum. Zweig, bir kez daha insan psikolojisinin derinliklerine inerek unutulmaz bir eser sunuyor.
Amok KoşucusuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2021134,9bin okunma