2024 6. kitabı
Ana karakterimiz nazlı, kendisi insanlarla iletişime geçmeyi pek sevmeyen ve kendi halinde kalmayı seven birisi. Açıkçası kendisinden pek hoşlanmadım. Çünkü sürekli bir kendine acıma, melenkoli ve hayatı durduk yere kendine dar etme var. Açıkçası başlarda bu durum beni gerçekten çok sıktı. Kitap ilerledikçe yan karakterleri daha çok sevdim. Nazlı’ya nazlı onları incitmesine rağmen ona yardım etmeye çalışan insanlar. Burda erkek başrolümüz Ezel bana kendisini sevdirmeyi başardı. Açıkçası Ezel karakteri de bana hitap eden bir karanter değildi. Pek sevmediğim davranışları oldu. Ama Nazlı’ya gösterdiği şefkat ve anlayış çok hoşuma gitti. Kitapta sanırım sadece onu sevebildim o da yarım yamalak. Kitabın ilerleyişi ve olayların akışı bana biraz kasıntı ve samimiyetsiz geldi. Ama kitabın sonunda gerçekten çok etkilendim. Olaylar çok güzel bir yere bağladı. Kitapta sevdiğim şey kitap ve karakterler değil karakterlerin kişisel gelişimleri ve dünyaya olan bakış açılarının kademe kademe nasıl değiştiği oldu. Bunlar gayet güzel işlenmişti. Olayların son ana kadar anlatılmaması çok canımı sıktı. Eğer Nazlı’nın -başka bir deyişle Buse’nin- iç dünyasını daya iyi anlayabilmemiz için yaşadığı şeyleri daha erken öğrenmemiz okuma keyfi açısından daha iyi olurdu. Kitaba 10/6 veriyorum. Kitap daha iyi işlenebilirdi. Önerir miyim? Pek önermiyorum sadece başladığım kitabı bitirme takıntım olduğu için bitirdim. 00:00 Biri Sizi Düşünüyor N. G. Kabal
İç Dünya
00:00 Biri Sizi DüşünüyorN. G. Kabal · Ephesus Yayınları · 20208,6bin okunma