2024 5. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2024 02:21
Yaklaşık bir hafta kadar önce yazmam gereken bir incelemeydi bu aslında ancak bir türlü vakit bulamamıştım. Ve inceleme yazmadan yeni bir kitaba başlayamama takıntısı olan biri olduğumdan dolayı yeni bir kitaba da başlayamadım, öylece kaldı sadece. Neyse ki zaten fazlaca koşuşturmalı ama gerçekten mutlu olduğum, kafa dağıttığım bir hafta oldu. Hayatımda yaşadığım en güzel ara tatil olabilir :) Ancak maalesef şimdi gerçeklere ve derslere dönme vakti, o nedenle incelememi yazıp bir an önce yeni bir kitap seçip başlamak istiyorum. Kitaba gelirsek, uzun bir süre bahsettiği şey 'ama herkes ne der?' korkusu. Yazarımız Türk, dolayısıyla bizim şuanki yaşamımızdan seneler önce de yaşamış olsalar, bizim büyüklerimizin düşünce yapısı, bizim kültürümüz. Tabii ki başka insanlar, yabancılar da bu konudan muzdarip olabilirler ancak çevremde o kadar çok bunu önemseyen insan var ki, gerçekten kitabı okurken, özellikle kadının endişelerini, iç çatışmasını dinlerken gerçekten kendinizden veya çevrenizden bir şeyler görüyor, hissediyorsunuz. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki karşı cinsiyette yazmak gerçekten emek isteyen ve zor bir iş. Ancak kısa bir kitap olsa da bana duygular tam anlamıyla geçti diyebilirim. Hatta isim belirtilmediğinden başta bir kadından bahsedildiğini anlayamadım ancak birkaç sayfa ilerleyince her şey yerli yerine oturdu. İnsanların ne düşüneceğini, ne söyleyeceğini kendi mutluluğumuzun önüne koyarak her şeyi ne kadar zorlaştırdığımızın bir özeti aslında kitap. Daha sonrasında ise kadın duygularına yenik düşer ve mutluluğunun peşinden gitmeye karar verir. Ancak hikaye ilerledikçe kitap bir kıskançlık ve cinnet öyküsüne dönüşerek son bulur. Genel olarak olay örgülü hikayeleri sevdiğimden bu kitap da hoşuma gitti ve beni içinde tutmayı başardı. Fazlasıyla kısa bir kitap zaten. Romantik ve psikoloji türleri çerçevesinde de bir eser olduğundan okumaktan zevk aldığımı söyleyebilirim. Okumayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim. Ufak tefek sıkıldığım kısımlar oldu ancak genel olarak başarılı bir hikayeydi. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.
İnceleme
Siyah GözlerCemil Süleyman · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20264,047 okunma
1 +1'leme