Dikkat Spoiler içerir!
2024 20. kitabı
Kitabın ilk sayfalarını okurken yazarın küçüklüğü hakkında bilgi sahibi oluyoruz. İlerleyen sayfalarda ise yazarın insanlık ve toplum hakkında neler düşündüğü, insanlardan neden uzak kalmak istediği okudukça su üzerine çıkmaya başlıyor. Kitabı okumaya devam ettikçe biraz karmaşıklaşmaya başladığını söyleyebilirim. Anlaşılması bi nebze de olsa zorlaşmaya başlıyor. Belki de bu yazarın ilk kez bir kitabını okuduğum için de olabilir:) Ama size tavsiyem ilk kez Japon Edebiyatı okuyacaksınız anlaşılması daha kolay bir kitaptan başlayabilirsiniz çünkü bu kitap bana Dostoyevski eserleri gibi anlaşılması birazcık da olsa zor geldi. Kitabı okursanız yazarın Dostoyevski 'den etkilendiğini anlayabilirsiniz zaten. Kitabı okurken akışı yakalamakta zorlanabilir ve karakterlerin isimlerini aklınızda tutamayabilirsiniz. Zira benim tam da öyle oldu:)) Kitap genel anlamıyla iyiydi, okurken size muhakkak bir şeyler katacaktır. Sadece sakin bir kafayla okumalısınız yoksa anlaşılmayacak bir kitap değil. Okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar:)))
2024 Okuma Raporları
İnsanlığımı YitirirkenOsamu Dazai · İthaki Yayınları · 202560,2bin okunma