2024 3. kitabı
“Kendime Düşünceler” kitabı, Marcus Aurelius’un derin düşünce dünyasını keşfetmek adına atılmış büyülü bir adım gibiydi. Roma İmparatoru’nun kişisel günlüklerinden derlenmiş bu eser, beni bir felsefi yolculuğa davet etti ve bu yolculuk, kendi içsel dünyamı keşfetme adına muazzam bir deneyim oldu. Aurelius’un satırları, sadece antik Roma’nın bir imparatorunun değil, aynı zamanda insanlığın evrensel sorularına ve içsel çatışmalarına dair derin bir anlayışın kapılarını aralıyor. Onun felsefesi, yaşamın geçiciliği, insan doğasının karmaşıklığı ve iç huzurun değeri üzerine yoğunlaşarak, adeta bir yaşam rehberi niteliğinde. Her bir sayfasında stoacılık felsefesini etkileyici bir şekilde işleyerek, okuyucuyu kendi düşünce sarmalına çekiyor. Aurelius’un samimi ve derin dilindeki bu eser, sadece bir liderin düşüncelerini değil, aynı zamanda evrensel insan deneyimini de masaya yatırıyor. Her bir cümle, bir hazine gibi, düşünce dünyamda yeni kapılar açtı ve içsel huzur arayışımda bir rehber oldu. “Kendime Düşünceler,” sadece antik bir imparatorun dünyasına değil, aynı zamanda kendi dünyamıza da bir ayna tutuyor. Bu kitap, yaşamın anlamına dair derin düşüncelere dalmak isteyen herkese, kendi iç yolculuklarında bir rehber olabilir. Marcus Aurelius’un kelimeleriyle dolu bu eser, bir felsefi hazine olarak başucumda özel bir yer edindi. Marcus Aurelius Kendime Düşünceler
Felsefe ve Düşünce
Kendime DüşüncelerMarcus Aurelius · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202428,1bin okunma