2024 39. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2024 01:34
Çok uzun zaman oldu #historicalromance okumayalı. En bı sevdiğim historical yazarının epeydir kitabı çıkmayınca farklı yazarlara bakamadım. Çünkü bu türün her yazarı aynı tadı vermiyor. Ya cinsel sahneler çok fazla oluyor ya dram kısmı daha fazla oluyor. Bayıyor insanı. Ben her şeyi dozunda severim, abartilan romantizm bile bana baygınlık getirir. Üstelik karakterler zorbalık sevdalısı ezik ya da apt.l tiplerse kitabı kemirmeye başlarım. Evet, geçmiş tarihe bakarsa kurgulanmış da olsa toplum psikolojisi gerçek. Hatta onca yıl geçmesine rağmen hâlâ izleri var gerçek hayatta. Ama insan ister istemez düşünüyor; ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören kadınların biri bile mi isyan bayrağını çekmedi? Cemiyet hayatında yer edinmek, dedikodu malzemesi olmamak, iyi ve varlıklı biriyle evlenmek kadınların hepsinin o zamanlardaki düşünceleri miydi? İsterseniz sadece roman diyebilirsiniz ama tozları üzerinden atılmak istenmeyen çirkinliklerin romanlastirilmasini seviyorum. En azından bu hikayelerde mücadele eden karakterler oluyor. Ve kurgu bile olsa toplum baskısını görüyorsunuz. Bu hikaye ise daha önce okuduklarımdan çok farklı. Karakterler baya baya günümüzden parçalar yaşıyor. Esas kız Georgiana, ailesi sahil kenarinda bir yer alınca tatili teyzesinde gecirmek zorunda kalır. Teyzenin çocuğu yoktur, enişte ise nerdeyse hiç konuşmaz. Yani zavallı kız orda patlamak uzeredir. Derken bir gün saçma bir davete katılır ve sıkılıp saklanır. İşte tam o sırada gizemli bir kızla tanışır. Bu kız cemiyetteki en varlıklı ailelerden birinin kızıdır ve adı korkunç dedikodulara karışmıştır. Eh Georgiana onun çekimine kapılır. Bir sürü yaramazliklar yaparlar, eh esas kız aşık da oluyor. Ama baya entrika dönüyor hikayede. Ve bolca da kahkaha. Çok eğlendim. Türü sevenlere kesinlikle tavsiye ederim
İtibarLex Croucher · Artemis Yayınları · 202353 okunma