·510 syf.····Okunma: 12 Şubat 2024 00:41 Bu yazarın hayal gücüne, kitaptaki evrenlerine ve olayları işleyişine bayılıyorum. Fantastik sevgimi her defasında arttırmayı başarıyor( Ki sadece 2 kitabını okumama rağmen).
Kitabın konusu; Shaod dönüşümü sonrası insanlar Elantrian olarak hayatlarına devam ediyor ve Elantris'de yaşıyorlardı. Elantris devasa, parlak ve güçlü büyülerin olduğu ve bu büyülerin insanların iyiliği için kullanıldığı bir yerdi, ta ki 10 yıl önceye kadar. Büyünün çökmesi ile Elantrianlar artık buruşuk, cılız ve işe yaramayan varlıklara dönüştüler. Shaod artık bir lanet olarak anılıyordu.
Veliaht prens Raoden ve Teod prensesi Sarene ülkelerinin iyiliği için evlenmeye karar vermişlerdi. Sarene sadece mektuplaşarak tanıdığı veliaht prensi görmek için düğündne bir hafta önce Kae'ye geldiğinde prensin öldüğünü ve kendisinin onun dulu olarak sayıldığını öğrendi.
Kitabın arka yazısının böyle olması insanı pek heyecanlandırmıyor ama için girince tam tersi oluyor. İlk sayfalar evrene ve karakterlere alışmak için biraz yavaş ilerledi. Ayrıca 3 kişinin ağzından ilerlediği için bu 3 kişiyi tanımak ve nerede buluşacaklarını düşünmek biraz zamanımı aldı. Birini okurken tam heyecanlı bir şey oluyor ama bölüm bitiyor diğer karaktere geçiyoruz, onu okuyoruz tam heyecanlı bir şey oluyor bölüm bitiyor. Bu olayı çok sevmesemde ilerleyişi hızlandırdığını ve heyecanı arttırdığını göz ardı edemem.
Söylediğim gibi evren ve olaylar çok özneldi. Okurken hayran kaldım.
Sarene sevdiğim kadın karakterlerden. O olmazsa okurken nasıl eğlenirdim bilmiyorum. Raoden ise tam olarak parti kur oy verelim başkanım diyebileceğim bir lider.
Sonuçta; genel olarak sevdiğim bir kitap oldu ama yazarın diğer kitabı olan Savaşkıran'ı bu kitaptan önce okuduğum için bu ona göre daha (tam olarak dogru kelime mi emin degilim ama) basit geldi. Savaşkıran'ı sonra okusaydım kesinlikle bu kitabı daha çok severdim. Zaten yazarın ilk kitabıymış o yüzden normal olduğunu düşünüyorum. Bir de kitaptaki bazı konuların daha da uzun anlatılabileceğini düşünüyorum yani 2 kitap bile olabilirmiş. Bunlar yüzünden 1 puan kırdım ama onun dışında söyleyecek hiçbir şeyim yok.
Fantastik seviyorsanız bu yazarla tanışmanızı kesinlikle öneririm. Daha Fırtınaışıği Arşivi ve Sissoylu serilerini okumamama rağmen böyle söylüyorum Umarım yakın zamanda hepsini okuyacağım.
Kendinize iyi bakın! Bol okumalı günler