2024 3. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2024 23:21
İşgal mahkemeleri tarafından 67 kez müebbet ve 5200 yıllık bir esarete mahkum edilen Abdullah Galip Bergusi'nin tek kişilik, güneşten dahi mahrum edildiği karanlık hücresinde Filistin de yaşanmış gerçek olayları kalame alıp roman haline çevirmesi ve onca zorluğa rağmen bunları bizlerle paylaşması gerçekten çok etkileyici. Yazarın kitabın başında "usta bir yazar değilim;yalnızca Siyonist işgalcilerin göğsüne kurşun saçmaya tutkun bir direnişçiyim. Silahımdaki kurşunlar bittiğinde kalemimden başka kurşunum yoktur. Kurşun kalemim... Yazdım ve yazmaya devam edeceğim. Sözlerim;direniş yoluna taş koyanları, bu yolda zorluk çıkaranları, direnişi engellemeye çalışanları ve tüm zalimleri ilelebet rahatsız edecektir. " sözleriyle başlaması ve imkanları zorlayıp karanlık tek kişilik mahzeninde bile her koşulda Kudüs için direnmesi bizlere örnek teşkil ediyor. Kitabın sonunda ise bizlere" Özgürlüğün temsilcisi olan, içinizdeki Mühendis'i sakın ola o karanlık hücresinde unutmayın! "temennisinde bulunuyor. Ne onu, ne bu yolda vermiş olduğu mücadeleyi, ne de bizlere bıraktığı eserleri unutmayacağım ve Filistinin bu zorlu günlerinde Filistin davasını ve oradaki direnişçileri bir nebze anlayabilmek için direnişçilerden olan Abdullah Galip Bergusi'nin kitaplarının okunmasını tavsiye ederim.
Roman
FilistinAbdullah Galib Bergusi · Ekin Yayınları · 20231,340 okunma