2017 82. kitabı
Okunma: 15 Ağustos 2017 00:52
Su Çürüdü evet ben bu eseri okuduktan sonra yazarın acaba isminde bir şifre mi var diyerek Suç Ürüdü olarak algıladım. Yazarın öylesine duygulu ve içten satırları var ki çok beğendim. Bir çok şiir kitabı okudum; duyguyu geçirebilen serbest şiir yazarlarından nadir bir isim olarak kaldı. Yazarla ilk tanışmam ise bir kaç yerde okunması gereken isimlerden olarak ve bir çok alıntının sahibi olarak görüyordum. Merak edip en fazla okunan ve beğenilen eseri hangisi ise onunla başlamalıyım diyerek sahaftan kaptım. Çok yıpranmış ve yırtıktı ama gerçekten değdi. 90 sayfalık kısa bir kitap. Şiirlerin kıtalarını farklı okumanız imkansız çünkü şiiri bir bütün halinde yazmış yazar. 1 kıtayı şiirden çıkardığınızda anlam bütünlüğü bozuluyor. Şiirlerin konusu özlem kokuyor ve 12 Eylül'ün hatıralarını barındırıyor. Kitabı bitirdikten sonra bu adam çok işkence çekmiş dedim ve kitaptan sonra yazarın hayatını okudum. Evet düşündüğüm gibiymiş ve 12 Eylül'de hükümlü olmuş ve şiirlerinde bunu hissettirmiş. İlk kez Ahmet Telli okudum ama yine okuyacağım. Beğendiğim bir isim oldu; sizlere de tavsiye ederim.
Su ÇürüdüAhmet Telli · Everest Yayınları · 20232,272 okunma