Puan vermedi·122 syf.····Okunma: 22 Şubat 2024 20:31 Sıradışı bir hikâye kitabının paylaşımı ile sizlerleyim. 122 sayfalık oldukça kısa bir kitap. Çok akıcı ma okurken de zorlayan bir okuma deneyimi sunuyor. Normalde gün içinde okuyup bitirebileceğim kalınlıktaki bu kitap günlerime eşlik etti. Kitap, farklı dünya ve zamanların kapılarını aralayarak düşünsel bir zahmetle okuttu kendisini.
Aknos, Katil, Sisli Parşömen, Senarist, Bavul olmak üzere beş esas bölümden oluşuyor.
Kitabın kapak tasarımı ve ilk bölümü bende mitolojik bir eserle birarada olduğum hissiyatı uyandırmışken yanıldığımı ve erken karar verdiğimi anladım.
Yazarının kitabın önsöz kısmındaki samimi anlatımı da beni en az kitap kadar etkiledi. "Yaygın olduğu üzere bu kitapta göreceğiniz hikayeler trajik ve sıradışı olayları değil, farklı sorunların cevaplarını dolaylı anlatımla süsleyen uzun sayfalardan oluşuyor. Öte yandan her şey yazıldığı kadar değil okuyanın düş dünyasında yarattığı kargaşa ve bunalım kadar değerlidir. Bu inançla büyük ölçüde okuyaucuya da büyük bir görev verip pek çok sapağı ve kapıyı açık bıraktım, açık bıraktım ki istedikleri an benim yazdıklarımdan benim sözcüklerimle beraber o kapılardan çıkabilsin ve o sapaklardan dönüp bambaşka ovalar, nehirler bulabilsinler diye..."
Yazarının okuyucusuna da büyük görev verdiği, farklı bir öykü kitabı benim gibi diz okur dostlarımı da bekliyor.